Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Δεν είναι ουτοπία οι καλύτερες μέρες - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

“Είθε ο Θεός να μας αξιώσει να συναντηθούμε ξανά, εδώ στην Τένεδο, κάτω από καλύτερες ημέρες. Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την ειρηνική και αρμονική συμβίωση μουσουλμάνων και χριστιανών, όσον ολίγοι και αν είναι οι τελευταίοι εδώ στην Τένεδο και στην Ίμβρο, μετά την θύελλα και την τρικυμία που περάσανε τα δύο νησιά στην δεκαετία του ’60 και εφεξής”
“Λέγει ο λαός μας είναι καλόν όπου σταματήσει το κακό. Λοιπόν σταμάτησε το κακό και ζήσαμε αυτές τις δεκαετίες. Είθε ο Θεός που είναι Θεός της δικαιοσύνης να αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν αυτά τα τελευταία χρόνια εις βάρος του ομογενειακού στοιχείου και εδώ εις την Τένεδον και εις την Ίμβρον, όπου η Ρωμιοσύνη ανθούσε και ζούσε ευτυχισμένη, ζούσε στον τόπο της, δεν ήμασταν ξένοι σ’ αυτά τα νησιά, αλλά μας ανάγκασαν να φύγουμε. Εύχομαι να έλθουν καλύτερες ημέρες. Για μένα προσωπικά δεν είναι ουτοπία. Θα έλθουν. Ο Θεός είναι μεγάλος”.

2 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Η αισιοδοξία του πραγματικά πιστού Ιεράρχη. Που πιστεύει ότι όσο υπάρχει πίστη τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Στην Τένεδο υπάρχου περί τους 10 χριστιανούς Έλληνες. Όμως όλα μπορούν να γίνουν όταν ο Θεός επέμβει. Πρέπει να έχει μεγάλα αποθέματα αισιοδοξίας αυτός ο άνθρωπος. Μόνο γι’ αυτό αξίζει να κάνει κάποιος προσευχή, να τον στηρίζει ο Θεός στον Γολγοθά τον ποικιλόμορφο που καθημερινά σηκώνει.

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικο της αισιοδοξιας του ειναι η καταληξη του λογου του, οτι, "και εαν ειναι ουτοπια εχει και αυτη την γοητεια της"