Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν


«Ευρήκαμεν
τον Μεσσίαν
ο εστι
μεθερμηνευόμενον
Χριστός».

8 σχόλια:

"ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" είπε...

Χρόνια σας πολλά και ευλογημένα για τόν προστάτη και πολιούχο Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Αριμαθαίος είπε...

Είθε ο Απόστολος Ανδρέας να προστατεύει την πόλη των Πατρών. Φίλος που είδε από τηλεοράσεως την Θεία Λειτουργία μου είπε ότι ενώ έδωσαν αρκετό χρόνο σε «φήμες» αρχιερέων και λόγους όταν έφτασε η στιγμή δια να Κοινωνήσουν οι πιστοί συνέχισαν αμέσως για μα «μπουν» στην Δοξολογία. Την ενέργεια αυτή την θεωρώ αδόκιμη και ανεπίτρεπτη. Η τέλεσης της Λειτουργίας είναι για να Μεταλάβουν οι πιστοί. Ας είχαν την υπομονή οι επίσημοι να αναμένουν. Κληρικοί υπήρχαν θα μπορούσαν όλοι να Κοινωνούσαν ώστε να διευκολυνθούν οι πιστοί. Οι κληρικοί Κοινωνήσανε με άνεση και οι πιστοί μετά το τέλος. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη….

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Ανδρέα, Πολιούχε τής Πάτρας μας, προστάτεψέ μας από την πολιτική φαγωμάρα, την ασυνεννοησία, την βρωμιά, αλλά και την ανεργία, πού υπάρχει σ΄ αυτή τήν χρουσούζικη, όπως την καταντήσαμε, πολιτεία, αλλά και από τά δαιμόνια του Καρναβάλου πού εξ΄ αιτίας τους φαίνεται μονίμως τόσα χρόνια υποφέρουμε…

http://patrablog.blogspot.com

Patrablog-- άς διορθώσουμε αυτή την πολιτεία….

Ανώνυμος είπε...

Βρε δεν πάτε καλά εκεί κάτω στην Πάτρα. Μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...!!! Για δέσιμο είστε...

Ανώνυμος είπε...

"Βρε δεν πάτε καλά εκεί κάτω στην Πάτρα. Μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...!!! Για δέσιμο είστε..."

---------------

Τρέξε γρήγορα αδελφέ, καί πάτα γκάζι νά μάς σώσεις...

Χρόνια σέ περιμέναμε!

Μά επιτέλους πού ήσουνα, καί πού
κρυβόσουνα;

a

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή απορία "αδελφέ", γιατί βάζεις τόνους σε όλες τις λέξεις; Θα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία να σε ακούμε να διαβάζεις ακριβώς έτσι όπως γράφεις.

Τί λές καί εσύ;

aa

Ανώνυμος είπε...

Υάκινθε έθιξες δυο σημαντικά θέματα. Την θεία Λειτουργία ως ακρόαμα. Έχεις δίκιο. Το εξωφρενικό είναι η αναμετάδοση μεσημβρινές ώρες. Η αυτό που κάνει συνήθως η μάνα μου άκουει την Λειτουργία από ραδιόφωνο ή τηλεόραση και κάνει εργασίες του σπιτιού. Αίσχος.
Όσο για το κήρυγμα επειδή δεν έχουμε οι λαϊκοί το θάρρος να αρχίσουμε να αποχωρούμε αναγκαζόμαστε να άκουμε τις ηθικολογίες για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Α! και κάτι ακόμα όταν καμιά Κυριακή βάζει Θεσσαλονίκη εκεί είναι η κατάντια της κατάντιας. Άστα να πάνε. Δεν υπάρχει ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αριμαθαίος και ο Υάκινθος σε όσα γράφουν τις περισσότερες φορές έχουν απόλυτο δίκιο.
Μαίρη