Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

"Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"


«Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ»
είναι «εβδομαδιαία εφημερίδα των Πατρών»
«Εκκλησιαστικού και Πολιτιστικού ενδιαφέροντος»
Κυκλοφορεί κάθε Σαββάτο.


Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν συνδρομητές μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από 9.00 π.μ – 13.00 στο τηλέφωνο 2610341515 και το απόγευμα από 17.30 έως 20.00 στο τηλ.: 2610222392 – Κιν.: 6942507002

 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική προσπάθεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αγάπη για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Την διαβάζω την εφημερίδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Κολλιόπουλο για την προσφορά του αυτή.

Εκκλησιολόγος είπε...

Στον αυριανό «Εκκλησιολόγο»
Αύριο Παρασκευή κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εκκλησιαστική εφημερίδα «Ο Εκκλησιολόγος». Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να αναγνώσουν επίκαιρα θέματα όπως: «Η Φιλοσοφία της Φάτνης», που γράφει ο τ. Λυκειάρχης κ. Παπαθανασόπουλος, «Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών» (Ορατόριο) σε ποίηση του Αιγιώτη Ιωάννη Ανδρικόπουλου, Διάλεξη από το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Congo για το «Εκκλησιαστικό Φρόνημα του Αγ. Ιγνατίου» την μνήμη του οποίου τιμάμε την ερχομένη Κυριακή, 6.000.000 ευρώ περίπου θα συνεισφέρει η Εκκλησία στο Ελληνικό Κράτος, «Παλαιοχριστιανική ζωγραφική», γράφει ο Θεολόγος – Αγιογράφος Πέτρος Λαμπρινάκος, «Ο ήλιος και ο Ήλιος της Δικαιοσύνης» του Ν. Ρ., «ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ» Β’ Μέρος, Του Άρχοντος Οστιαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. Χρήστου Τσούβαλη. Ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις Κορίνθου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ναυπάκτου, Γόρτυνος.

Ανώνυμος είπε...

Η Χριστουγεννιάτικη έκδοση ήταν το κάτι άλλο. Συγχαρητήρια μου κράτησε υπέροχη συντροφιά με τις σπουδαίες δημοσιεύσεις. Έχει γίνει η βδομαδιάτικη παρέα μου. Συνεχίστε

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα αυτή καλύπτει ειδησεογραφικά πολλές ευκαιρίες πνευματικές. Τα θέματά της αξίζουν. Καλό θα ήταν να αποκτήσει μόνιμους συνεργάτες με συγκεκριμένες στήλες. Συγχαίρω τον εκδότη.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται με τον "Εκκλησιολόγο" είναι εξαιρετική. Ορισμένα κείμενά του μας φέρνουν στην "αγκαλιά" του Θεού. Να τους δίδει ο Θεός δύναμη, κουράγιο και υγεία, συνεχίζοντας να επιτελούν το Θεάρεστο αυτό έργο.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε και δεν κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα; ως εδώ ήταν;

Ανώνυμος είπε...

Και αυτή η έκδοση του Εκκλησιολόγου είναι αξιόλογη. Για το καλό της τοπικής Εκκλησίας ο "Εκκλησιολόγος" πρέπει να έχει τη στήριξη όλων μας και όχι να ικανοποιούμεθα να μην τον ξαναδούμε. Ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία και επαινετή η προσπάθεια του κ. Κολλιόπουλου για έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδος πνευματικού ενδιαφέροντος. Την διαβάζω και χαίρω που η Πάτρα μας μέσα στις τόσες φυλλάδες που κυκλοφορούν μπορεί να καυχηθεί πλέον και για μια εφημερίδα με ποιότητα και ήθος.

Εκκλησιολόγος είπε...

Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας εξελέγη ο π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ το Ηγουμενοσυμβούλιο αποτελείται από τον π.Κων/νο Δρουμέτσικα και τον ιεροδιάκονο Σεραφείμ Αργυρόπουλο.

ΝΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗ
Μετά την παραίτηση λόγω ασθενείας της Γερόντισσσας Μακρίνας Μπαλάσκα εις την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης, τελέσθηκαν το πρωί τηςΠέμπτης αρχαιρεσίες όπου εξελέγη Καθηγουμένη η Μακαρία Γεννάτου, η οποία κατέχει δύο Πανεπιστημιακά πτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Αναπληρώνει η εφημερίδα αυτή ένα πραγματικό κενό που υπήρχε στην ενημέρωση του θρησκεύοντος λάου των Πατρών. Την διαβάζω κάθε Σαββάτο. Πρέπει να πω ότι όταν κυκλοφορούσε την Παρασκευή διευκόλυνε περισσότερο γιατί μπορούσε να μάθει κάποιος όλα τα νέα για το σαββατοκύριακο. Μήπως ο εκδότης πρέπει να αναθεωρήσει άποψη;

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ είπε...

"Ο Εκκλησιολόγος"
Κυκλοφορεί το νέο φύλλο Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, με πλουσία θεματολογία.
* Ιερά λείψανα του Αγ. Ραφαήλ στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης (Πάτρα)
* "Η Λειτουργική Θεολογία του π. Αλεξάνδρου Σμέμαν" (υπό του Πρωτοπρ. Μιχαήλ Πομαζάνσκυ (+ 1987). Μετάφρασις εκ του αγγλικού π. Ν.Μπ.
* ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ" ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ (του αρχιμανδρίτου Ιουστίνου Πόποβιτς) επιμέλεια π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου
* Στους εξ αμαρτίας Αγίους ανήκει ο Ιερός Αυγουστίνος (του τ. Λυκειάρχου κ. Ηλία Σκόνδρα)
* "Ο κατηχητής να μορφώνει Χριστό στις ψυχές των νέων", (του Αρχ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου).
* "Το προκλητικό ύφος του μνημονίου" Γράφει ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξιος Μητρόπουλος).
* Εκοιμήθη ο τ. Σχολικός Σύμβουλος και συγγραφέας Ανδρέας Μπούτσικας.
* Τιμήθηκε η Αγία Υπομονή εις τον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος.
* Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
* Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄
Σχόλια και άλλες ειδήσεις πλαισιώνουν την 16σέλιδο έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την γραφική ύλη τής εφημερίδας, αλλά συλλυπητήρια για τήν ποιότητα φωτογραφιών πού πολλές φορές βλέπεις μουτζούρες καί άντε να ξεχωρίσεις πρόσωπα, μόνο υποθέτεις...

Ώς εκ τούτου η εφημερίδα χρειάζεται μία ...φωτογραφική αναγέννηση !

Ανώνυμος είπε...


Αναστάσιε, υπάρχει τώρα στό Διαδίκτυο ο "Εκκλησιολόγος";

Είχανε δημοσιεύσει λίνκ στό site τής Μητροπόλεως ότι θά μπορούσαμε να κατεβάσουμε απο εκεί την εφημερίδα, λειτούργησε για λίγο τώρα όμως δεν το βλέπω. Στό δικό σου λογότυπο πάλι "ΕΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ" δεν σε βγάζει στήν εφημερίδα, προφανώς λειτουργεί διαφημιστικά. Άν μάθεις τίποτα περισσότερο γράψε μας πού μπορούμε να κατεβάσουμε την εφημερίδα. Ευχαριστώ.

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Κολλιόπουλο και στο εξαιρετικό του επιτελείο για την πνευματική τροφή που μας προσφέρουν καθε βδομάδα!
Γιώργος Μ.από Πάτρα