Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εορτή λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών, σε ατμόσφαιρα χαράς και ευφροσύνης πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού.
Το παρών έδωσαν και τα 100 παιδιά των Κατηχητικών, τα οποία παρουσίασαν στους γονείς και φίλους τους: απαγγελίες ποιημάτων, παιχνίδια, σκετς, τραγούδια και χορευτικά. 
Στο τέλος τα παιδιά έδωσαν ραντεβού για την συμμετοχή τους στο Κατηχητικό το φθινόπωρο.











6 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Πώς να μην ευφρανθεί η καρδιά μου και πώς μπορώ αυτή την χαρά να την κρατήσω μυστική;
Βλέποντας τις φωτογραφίες αυτές με την πληθώρα των παιδιών η σκέψη μου έτρεξε χρόνια πίσω. Στην χρυσή εποχή των Κατηχητικών με τους: Δημήτριο Τρακατέλη, Αναστάσιο Γιαννουλάτο, Γεώργιο Παυλίδη, Αλέξανδρο Βάμβα.
Με έχουν πληροφορήσει ότι ο Ναός της Αγίας Μαρίνης υφίστατε στον υπόγειο χώρο του υπό κατασκευή ναού. Και ότι είναι σε μια αραιοκατοικημένη συνοικία των Πατρών. Και όμως η ενορία αυτή δείχνει τον δρόμο σε άλλες κεντρικές διαφόρων πόλεων που δεν έχουν κατηχητικό ή που υπολειτουργεί.
Ο Άγιος Πατρών κ. Χρυσόστομος συχνά πυκνά τονίζει την αναγκαιότητα δια το μέλλον της Εκκλησίας της υπάρξεων και δυναμικής λειτουργίας των κατηχητικών.
Συγχαίρω τον ακούραστο λευίτη π. Παναγιώτη Θωμά διότι έχει ένθεο ζήλο για τα κατηχητικά και όπως διαπιστώνω από τις εδώ αναρτήσεις δια όλο το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αφού είναι όπως μαθαίνω καταρτισμένος περί των κατηχητικών από τον φλογερό Ιεροκήρυκα π. Σωτήριο Τσάφο. Αν θυμάμαι καλά και είναι σωστή η πληροφορία μου ο π. Παναγιώτης στα Φοιτητικά του έτη έκανε πέντε κατηχητικά το Σαββατοκύριακο.
Καλή δύναμη στους κατηχητές και παν φωτισμό από το Πνεύμα το Άγιο στους μαθητές των Κατηχητικών.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους μαθητές και τους κατηχητές. Υπέροχες φωτο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ....

Ανώνυμος είπε...

Οι γιορτές των κατηχητικών είναι όλες υπέροχες. Τόσα παιδιά!!! Συγκεντρωμένα να τραγουδούν για τον Χριστό.

Χρήστος Δημητρόπουλος είπε...

Μπράβο στα παιδια του κατηχητικού σχολείου. Άξιος ο π. Παναγιώτης Θωμάς για το έργο που επιτελεί εις το ναό της Αγίας Μαρίνης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.Να τα χιλιάσετε τα παιδιά του κατηχητικού σας.Αίγιο.