Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Να ξεκου­ράσουμε το σώμα, αλλά να ανανεώσου­με και την ψυχή.

Καθώς θα βρεθούμε, όσοι μπορέσουμε, λίγες έστω μέρες, μέσα στη φύση το φετινό καλοκαίρι, ας φροντίσουμε μαζί με το σώμα μας να ανανεωθεί και ή ψυ­χή μας• να ξεφύγει από τις ατέλειωτες και κουραστικές ενασχολήσεις της με τα καθημερινά και εξουθενωτικά για τις αντο­χές της προβλήματα• ν' αφήσει τις φρον­τίδες της για τα πράγματα αυτού του πρόσκαιρου κόσμου- να εισέλθει δυνα­μικά στον κόσμο του Θεού. Ή μελέτη του αιώνιου λόγου του, της Αγίας Γραφής και άλλων πνευματικών βιβλίων, μπο­ρεί να είναι πιο αποδοτική στην ησυχία της φύσεως. Ή αυτοκριτική μας, ή μελέ­τη των αδυναμιών της ψυχής μας, των έντονων προβληματισμών και αναζητή­σεων της, πιο συστηματική και ακριβής. Ή προσευχή πιο θερμή και ό εκκλησι­ασμός με βαθύτερο πόθο και καλύτερη συμμετοχή. Όλα λειτουργούν πιο σωστά στον κόσμο του Θεού, όλα ξεκουράζουν σώμα και ψυχή μέσα στη φύση, ανανε­ώνουν όλη την ύπαρξη μας.
«Δεύτε υμείς αυτοί κατ' ιδίαν εις έρημον τόπον, και άναπαύεσθε ολίγον», εί­πε κάποτε ό Κύριος στους Αποστόλους, όταν τούς είδε κουρασμένους να επι­στρέφουν από το αποστολικό έργο τους (Μάρκ. ς' 31). Είχαν ανάγκη και εκείνοι να ξεκουρασθούν.
Έχουμε και εμείς ανάγκη. Να ξεκου­ράσουμε το σώμα, αλλά να ανανεώσου­με και την ψυχή. Περιμένει και ή ψυχή πολλά από τις διακοπές μας.

Περιοδικό "Ο ΣΩΤΗΡ"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φέτος δεν υπάρχουν μέρες ξεκούρασης διότι δεν υπάρχει ρευστό. Η παραμονή μας στο διαμέρισμα είναι αναγκαία.

Ανώνυμος είπε...

Οι διακοπές είναι όνειρο απραγματοποίητο για το καλοκαίρι αυτό. Το ίδιο και έστω κάποια βόλτα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι!! Όλο κλάψες… και οι παραλίες και τα μαγαζιά γεμάτα….

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους πάνε κακές διακοπές.
Εγώ όλο το καλοκαίρι είμαι στο εξοχικό μας.
Μαίρη.