Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η απομάκρυνση απο τον Θεό...αιτία κακών. - Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την άκουσα όλη... είναι υπέροχος

Ανώνυμος είπε...

Είναι χαρισματικός ομιλητής.
Όποιος έχει χρόνο ας τον ακούσει.
Είναι σπουδαίος.

Ανώνυμος είπε...

Πλουσιοι επτωχευσαν και επεινασαν οι δε εκζητουντες τον Κυριον ουκ ελατωθησονται παντος αγαθου!
Ολη η ομηλια συναρτοιζεται σε αυτα τα λογια.
Ιησους Χριστος η πηγη της ζωης.
Αμην.

Ανώνυμος είπε...

Λόγια λόγια λόγια.

Ο κύριος αυτός ποιό θέλημα του Θεού εφάρμοσε όταν κατέλαβε τον θρονο του μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικοδήμου;

Ο κύριος αυτός ποιό θέλημα του Θεού εφαρμόζει σήμερα οταν αυτός ο ίδιος είναι ο ηθικός αυτουργός χιλιάδων φόνων ζωντανών ασθενών ανθρώπων, αφού λαμβάνει θέσι, επίσημα μάλιστα σαν αντιπροσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ των κανιβαλλικών μεταμοσχεύσεων;

Χριστιανούληδες ξυπνήστε.

Μην αμνηστεύετε τα εγκλήματα των δεσποτάδων.

Ο Θεός οργίζεται με την ανοχή μας απέναντι στα εγκλήματα τους και τιμωρεί όλους μας.

Αυτό βεβαιώνει το Αγιο Ευαγγέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η αγάπη την οποία διδάσκει το ευαγγέλιο που επικαλείσαι όταν βρίζεις κατά χυδαίο τρόπο όχι έναν επίσκοπο αλλά ας τον δεις ως ένα συνάνθρωπο χριστιανό με προσφορά ζωής στην Εκκλησία.
Που βλέπεις τον κανιβαλισμό στις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις σώζουν ζωές και δίδουν παράταση μετάνοιας σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.
Ο επίσκοπος Νικόλαος προσπαθεί να δώσει λύσεις Εκκλησιαστικές σε σύγχρονα προβλήματα που ως τώρα δεν είχε ασχοληθεί η Εκκλησία. Του αξίζει έπαινος και του κατασπάζομαι το ευλογημένο του χέρι.
Άγγελος

Ανώνυμος είπε...

Το έργο Του Θεού να γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνει η μεταμόσχευση Άγγελε, σφάζουν τους ανθρώπους ζωντανούς για να πάρουν τα ζωτικά όργανά τους και να τα μεταμοσχεύσουν σε άλλους.
Ο "κλινικά νεκρός" είναι στην πραγματικότητα ζωντανός, σε φάση αναισθησίας, που τον σφάζουν.
Ο Θεός να μας φυλάξει.

Ανώνυμος είπε...

Μια και εθίγη το θέμα των μεταμοσχεύσεων οφείλουμε να πούμε ότι η επιχειρούμενη ταύτιση του εγκεφαλικού θανάτου με το βιολογικό θάσνατο τυγχάνει σφόδρα προβληματική και έχει αμφισβητηθεί από έγκριτα μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.Πόθο και λαχτάρα όλων μας και ιδίως ημών των ιατρών αποτελεί η παράταση της ζωής των ασθενών μας.Πλην όμως το τοπίο παραμένει ακόμη θολό αναφορικά με το ακανθώδες θέμα του εγκεφαλικού θανάτου κατά πρώτο λόγο και ξεκάθαρο από αρνητικής πλευράς για το θέμα της εικαζόμενης συναίνεσης κατά δεύτερο λόγο.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να σε φυλάξει από τις υπερβολές που γράφεις. Πολύ περισσότερο να μην χρειασθείς να κάνεις εσύ ή κάποιο μέλος της οικογενείας σου μεταμόσχευση.
Τότε θα επιθυμούσα να μάθω την δικαιολογία που θα προσπαθούσες να βρεις.

Άγγελος

Ανώνυμος είπε...

Για να ενημερωθείς καλύτερα:
http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/metamos5.htm

"...Εισερχόμενος εκεί κατευθύνθηκα προς την αρμόδια Υπηρεσία (Εξωνεφρικής Κάθαρσης και Μεταμοσχεύσεων), ζητώντας κάποιον υπεύθυνο για να συζητήσω λίγο μαζί του. Χωρίς να το επιδιώξω με παρέπεμψαν στον Διευθυντή της Υπηρεσίας, ο οποίος έδειξε πρόθυμος να με ακούσει .

Ξεκινώντας τη συζήτηση τον ρώτησα εάν ο δότης είναι ζωντανός κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των οργάνων του, καθώς και με ποιο τρόπο γίνεται η όλη διαδικασία .

Η απάντησή του ήταν απόλυτα διαφωτιστική: «Για να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα όργανα ενός δότη, πρέπει οπωσδήποτε να του τα αφαιρέσουμε ενώ αυτός είναι ακόμα ζωντανός!!! Και για να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξυπνήσει, ο αναισθησιολόγος τον υποβάλλει σε ολική νάρκωση(!), με σκοπό να διασφαλιστεί έτσι η ομαλή εξέλιξη της επέμβασης!!!»῾

Δεν θα ήθελα να θυσιαστεί συνάνθρωπός μου. Εάν είναι θέλημα Θεού να φύγω, δεν θα έχω καμμία δικαιολογία, γενηθήτω το θέλημά Του.

Ανώνυμος είπε...

Εύκολες πού είναι οι φιλολογικές αναφορές ! αλλά καί η προσωπολατρεία ! Τί κρίμα !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο συναισθηματισμός δεν έχει θέση σε θέματα ορθόδοξης ηθικής.Ο συναισθηματισμός σε τέτοια περίπτωση αποβαίνει ενδοκοσμικισμός τουτέστιν νόθευση του ορθοδόξου ήθους.Με τη λογική του Άγγελου και η έκτρωση νομιμοποιείται ηθικά.Ο πάσχων χριστιανός οφείλει να σηκώσει το σταυρό του αφορών εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν!Εκτός κι αν θεωρεί τη γήινη ζωή ανώτερη της αιώνιας!Τα ισοπεδώσαμε όλα εν ονόματι της οικονομίας!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγγελος τα έχει ισοπεδώσει όλα!Ο πρώτος ένοχος όμως είναι ο μοιχεπιβάτης Νικόλαος.Έχει και το θράσος και μιλά κι από πάνω!

Ανώνυμος είπε...

Και να ταν μόνο ο Νικόλαος που τα χει ισοπεδώσει ανώνυμε των 5:59μ.μ!Δεσποτάδες και απλός λαός έχουν εκκοσμικευθεί.Και το τραγικό είναι που νομίζουν ότι βαδίζουν σωστά!Τυφλός εάν τυφλόν οδηγεί...!

Ανώνυμος είπε...

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ταπεινοί και να έχουμε αγάπη, για να μη φύγει η χάρη του Θεού, γιατί στα έσχατα χρόνια δυστυχώς και οι εκλεκτοί θα πλανηθούν, σύμφωνα με την αποκάλυψη.

Ανώνυμος είπε...

Θαρρώ πως κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν μια φωνή που ακούγεται πιο μακριά από τα στενά όρια των ναών. Βγαίνει ο Θεσσαλονίκης και τις μισές φορές γελάμε με αυτά που λέει...Εάν κάποιος αδελφός σκανδαλίζετε μπορεί να ρωτήσει προσωπικά τον ίδιο τον επίσκοπο... Μην μιλάει από πίσω του γιατί δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένος Μεσογαίας ... Αλλά κάποιοι περιμένουν μόνο να βρουν κατηγορίες. Εάν ψάχνεις πάντα να βρεις μια κατηγορία θα βρίσκεις... Ψάχνε ψάχνε. Εάν έχεις το θάρρος πήγαινε σε μία ομιλία του και πεστου τα φόρα παρτίδα.. Φοβάσαι; Το ξέρω..Δεν είσαι σίγουρος αλλά προ πάντων δεν είσαι και εσύ απόλυτα τέλειος... Καλή μετάνοια αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Σεβασμιώτατο για την έμπρακτη συμπαράσταση του στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, και σε όλους όσους έχουν την αρετή της φιλανθρωπίας.