Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα. - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται για την αποστολή ορθόδοξης μαρτυρίας στους μη ορθόδοξους αδελφούς, ακόμη και στους μη χριστιανούς, αγωνίζεται για την καλλιέργεια της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου, αγωνίζεται για να εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού, για να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού, χριστιανοί και πώς θα το δείξουμε; Εάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

9 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Θα τρελαθώ Πατριαρχούκο μου, θα τρελαθώωω!
Πώς γράφεις αυτά τα ωραία και ΔΕΝ τα εφαρμόζεις, και στους ταλαίπωρους Εσφιγμενίτες που καταδιώκεις;

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους καταδιώκει. Επί χρόνια ανέμενε την επιστροφή τους από την πλάνη. Όμως παραμένουν αμετανόητοι. Για την σωτηρία τους, τους προτρέπει σε μετάνοια όπως και όλους τους σχισματικούς του παλαιού ημερολογίου που κοροϊδεύουν και παραπλανούν τους χριστιανούς.
Ο Πατριάρχης έδειξε ανοχή, υπομονή και μακροθυμία. Αυτοί όμως ως λυσσασμένοι λύκοι προσπάθησαν δεν σταματούν να κάνουν επιθέσεις βρωμερές εναντίου του Οικουμενικού Θρόνου.
Όσο συντομότερα βγουν από την υπό κατάληψη Μονή τόσο γρηγορότερα θα ξεβρομίσει το Άγιο Όρος από τους παραπλανημένους ζηλωτές.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοημερολογίτες της Ελλάδας και οι Ουνίτες είναι το ίδιο επικίνδυνοι το παίζουν Ορθόδοξοι αλλά έχουν προδώσει την ενότητα. Οι πρώτοι με την πολυδιάσπαση κάθε ναός και δεσπότης οι δεύτεροι με τον πάπα. Και οι δύο είναι δούρειοι ίπποι.

Ανώνυμος είπε...

Με την αναφορά σου Σαλογραια άναψες φωτιές.

Ανώνυμος είπε...

Το άγιο Όρος είναι υπό την πνευματική κυριαρχία του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Αν κάποια ομάδα μοναχών δεν μπορούν να το δεχθούν δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν κατάληψη στην μονή και να σφετερίζονται το όνομά της. Να φύγουν και να πάνε όπου θέλουν και να αυτοπροσδιοριστούν. Όχι όμος καταλαμβάνοντας ξένη προς αυτούς μονή.

Ανώνυμος είπε...

Εάν η υπακοή σε φαύλα δόγματα είναι ανώτερη από την Αλήθεια,αυτό θα φανεί και ας το αφήσουμε να το δείξει Ο Θεός.Και θα το δείξει Ο Θεός αυτό όταν έρθει ο κατάλληλος καιρός νομίζω.Όταν Ο Παύλος παρακαλει στην επιστολή προς Τιμόθεο 1,3-8]ότι ,σε παρακαλώ να μείνεις στην Έφεσσο για να παραγγείλεις σε μερικούς να μην διαδίδουν αιρετικές διδασκαλίες διότι αυτά φέρνουν εριστικές συζητήσεις παρά την εκπλήρωση του σχεδίου Του Θεού ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ[με την προσευχή και την Θ.Κοινωνία,τον αγώνα τον πνευματικό],ΤΗΝ ΑΓΑΘΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΠΙΣΤΗ[η ειληκρινής Πίστη,έχει και αλήθεια μέσα της]..δεν είναι σαν να λέγει Ο Κύριος ,εμένα άλλα είναι τα στοιχεία με τα οποία κρίνω εγώ γιατί για μένα αληθινός λαός μου λέγει στην προς τους Ρωμαίους 2,29-30]είναι αυτός που έχει τα εσωτερικά γνωρίσματα,αυτός που έχει περιτμηθεί στην καρδιά από το Άγιον Πνεύμα.
Για τους εσφιγμενίτες,πονούμε πολύ όπως πονούμε και για τον πατέρα Αρτέμιο.Γιαυτούς ίσως να ισχύει το ''Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Δικαιοσύνης''Ματθ 5-10]...
Ο Κύριος είναι ΑΓΑΠΗ @ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ @ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ''πάσαι αι οδαί Του Κυρίου έλεος και αλήθεια'' ΨΑΛ.ΚΔ 24].ΓΙΑΥΤΟ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΑΙΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗ.
''Και εσείς ανήκετε σε αυτούς που κάλεσε αρχικά στη Σωτηρία Του με τον αγιασμό που ενεργεί Το Άγιον Πνεύμα και με την πίστη στην Αλήθεια γιαυτό μείνετε σταθεροί και πιστοί στις διδασκαλίες ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ.Θεσ.2,13-16].
Ο Θεός να δείξει!π

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Περάστε από το μπλογκ μου
στην ανάρτηση για άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή να τα πούμε.
Εδώ δεν θα επανέλθω επί του θέματος.
Δεν ωφελεί.
Πάντα με αγάπη

Ανώνυμος είπε...

Τάσο, για όσους πλανηθούν θα έχεις ευθύνη. Πρόσεχε.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Τάσο ναι, να προσέχεις, πουλάκι μου!
;-)μη σε αποπλανήσω, η καλτάκαααα!