Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινωθέν για την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με κ. Ερντογάν και κ. Μέρκελ

Την Δευτέραν, 25ην Φεβρουαρίου 2013, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, μετέβη εις Άγκυραν, ανταποκριθείς εις πρόσκλησιν του Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, Πρωθυπουργού της Τουρκίας, και μετέσχε συσκέψεως, διαρκείας μιας και ημισείας ώρας, η οποία επραγματοποιήθη εν τη Πρωθυπουργική Κατοικία κεκλεισμένων των θυρών τη συμμετοχή της πραγματοποιούσης επίσημον επίσκεψιν εις την χώραν Εξοχ. κ. Angela Merkel, Καγκελλαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, και της υπ’αυτήν αντιπροσωπείας, καθώς και πνευματικών αρχηγών και εκπροσώπων των εν Τουρκία μη Μουσουλμανικών Κοινοτήτων, του Μουφτή της Αγκύρας και συνεργατών του κ. Πρωθυπουργού.
Ο Πατριάρχης μετέφερεν εις αμφοτέρους τους Πρωθυπουργούς τον χαιρετισμόν και τας ευχαριστίας δια την πρόσκλησιν τόσον του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσον και της περί αυτό εν Τουρκία Ομογενείας, των οποίων ανέπτυξε τα προβλήματα και τα αιτήματα εις τον χώρον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως της ελευθερίας θρησκείας, συνειδήσεως και θρησκευτικής εκπαιδεύσεως, ενώ επεσήμανε την ανάγκην του εμπράκτου σεβασμού της ισότητος όλων των πολιτών, λαϊκών και κληρικών, ως πολιτών της Χώρας, άνευ των εις βάρος των διακρίσεων και αδικιών του παρελθόντος. Ωσαύτως και οι λοιποί εκπρόσωποι των Μειονοτήτων κατά σειράν εξέθεσαν τα των Κοινοτήτων αυτών.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συνοδοί Αυτού Πανοσιολ. Διάκονος κ. Ιωακείμ, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ και αιρετός εκπρόσωπος των Μειονοτήτων εις το Συμβούλιον της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων, επέστρεψαν αεροπορικώς αυθημερόν περί το μεσονύκτιον εις την Πόλιν.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εμπαίζουν τον Πατριάρχη μας οι Τούρκοι.