Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παρουσίαση Βιβλίου «Το Χρέος» του Αναστασίου Κρέσπη

Το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου στο «ΙΟΝΙΟΝ» στον Πύργο
Παρουσίαση νέου βιβλίου για την τραγική δεκαετία του ΄40 στην Ηλεία
Το βιβλίο «Το Χρέος» του Αναστασίου Κρέσπη
Ένα νέο βιβλίο τους το οποίο αναφέρεται στην Ηλεία κατά την κρίσιμη και ταραγμένη περίοδο  1940 -1949  παρουσιάζουν το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 οι εκδόσεις «Πελασγός» του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα. Πρόκειται για το βιβλίο «Το Χρέος»  του Αναστασίου Κρέσπη, οποίος καταγράφει τις προσωπικές του αναμνήσεις μέσα από την τραγωδία που έπληξε κατά τα χρόνια εκείνα την οικογένεια του στο Θολό Ζαχάρως.
Πρόκειται για μία ακόμη έκδοση  που αφορά την ιστορία της Ηλείας και της Πελοποννήσου ευρύτερα μέσα από την προσωπική ματιά ενός μάρτυρα των γεγονότων, που είδε 6 από τα 8 μέλη της οικογένειας του να φονεύονται . Ο ίδιος σήμερα διέρχεται την 10η δεκαετία της ζωής του. Το βιβλίο πέρα από την προσωπική μαρτυρία περιλαμβάνει και ντοκουμέντα από τον Τύπο της εποχής,  φωτογραφικό υλικό και παραπομπές σε έργο άλλων σημαντικών ιστορικών βιβλίων για τα χρόνια εκείνα.
Στην εκδήλωση, που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουνίου στις 7.00 μμ στον χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ιόνιον» στο 4ο χλμ Πύργου-Πατρών,  συνδιοργανωτές είναι οι εκδόσεις «Πελασγός» του Ιωάννη Χρ.  Γιαννάκενα και η Εθνική Δράση Ηλείας.
 Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής φιλόλογος και ιστορικός ερευνητής  κ. Γεώργιος Κουρκούτας και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. κ. Κωνσταντίνος Κρέσπης, που επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκδότης κ.  Ι. Γιαννάκενας, ενώ θα παραβρεθεί και ο πρωταγωνιστής και συγγραφέας κ. Αναστάσιος (Τάσης) Κρέσπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: