Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η Εκκλησία νικά - Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Η Εκκλησία αναμφίβολα βασανίζεται, οι αρχηγοί της παύονται. Λύκοι αρπακτικοί επιτέθηκαν στην ποίμνη και σκόρπισαν το ποίμνιο. Οι δυνάμεις αυτού του κόσμου ξεσηκώθηκαν κατά του θυσιαστηρίου και επέβαλαν το σφετερισμό και το σχίσμα. Τι σημαίνει αυτό; Δεν συνέβη ποτέ τίποτε παρόμοιο στον κόσμο; Σαν να μη μεγάλωσε η Εκκλησία του Χριστού ανάμεσα σε αταξίες! Κι ο ίδιος ο Χριστός σαν να μην περικυκλώθηκε από σκάνδαλα από το λίκνο μέχρι το θάνατό του! Αν είναι έτσι, γιατί να παραπονιόμαστε; Τι είναι τα δικά μας παθήματα, όταν ο Υιός του Θεού και οι απόστολοί του μας μετέφεραν την αλήθεια μέσα σε διωγμούς και βάσανα;  
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και πενθουμε ως αμαρτωλοι,θα τολμουσα να πω στον αγιο ως απλα παιδια λαικα ,πως στην εκκλησια Ο Θεος τοποθετησε αποστολους,προφητες,διδασκαλους,θαυματουργους κ.λ.π . Και ολοι αποτελουμε ενα σωμα και ειμαστε ενωμενοι με ενα πνευμα.Α !Κορ 12-28.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ,ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΟΥ.ΕΦ 4-16]..ΩΣΤΕ ετσι να καταληξουμε στην ενοτητα της πιστεωςκαι στη βαθια γνωση του Υιου Του Θεου ωστε να γινουμε ωριμοι και να φτασουμε στην τελειοτητα.Εφ 4,11-13] και εχοντας την αληθινη πιστη και αγαπη να φτασουμε στο Χριστο που ειναι Η ΚΕΦΑΛΗ.ΕΦ 4-15] ΑΛΛΑ Και να καταληξουμε στην ενοτητα που δινει η Πιστη και η βαθια γνωση του Υιου Του Θεου.Εφ 4-13].Απο την αλλη,ο μη συναζων μετ εμου σκορπιζει..Λουκ 11-23].Η αιρεσις,σταματαει αυτη τη συναρμολογηση που κανει ο Θεος με τα μελη του σωματος..Το θελημα ομως Του Θεου ,ειναι να γινουμε αγιοι..Θεσσ Α !4-3] που χωρις την αγιοτητα κανεις δεν θα αντικρυσει τον Κυριο.Εβρ 12-14].. αλλα και στους Θεσ Β !2-13] ο Παυλοςσυνιστα να ειμαστε σταθεροι στις διδασκαλιες που μας παρεδωσαν..εκεινος λοιπον που τιμαει την αληθεια,τιμαει και την αρετη και εκεινος που δυσφημει Τον Πατερα ειναι εχθρος Του Υιου.Οι αιρεσεις λοιπον ειναι εχθροι της πιστεως και το ζητουμενο δεν ειναι η βαρυτητα του παθηματος των πιστων ,Ιερεων,μοναχων εξ αιτιας των θλιψεων και των διωγμων για να φανουν δοκιμοι..Αλλα το ζητουμενο εν καιρω αιρεσεων ειναι του πως θα προφυλαχτουν οι αδοκιμοι για τους οποιους Ο Κυριος συνιστα''τα μελη του σωματος που τα εχουμε σε λιγοτερη υποληψη ...ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...Α κορ12-23] γιατι Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΝ..Α! ΚΟΡ12-24] ..
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...π

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;