Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Νικολάου Μεσσαλά υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε εις πρεσβύτερο τον π. Νικόλαο Μεσσαλά εις τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν προσοχής τα όσα στην ομιλία του ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάτρας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών και την παιδεία γενικότερα στην πατρίδα.
Στον νέο άμισθο κληρικό π. Νικόλαο εύχομαι το Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Το μάθημα των θρησκευτικό να παραμένει θεολογικό και όχι θρησκειολογικό. Εδώ είναι Ορθόδοξη Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα με προσοχή τις απόψεις του Πατρών για το μάθημα των θρησκευτικών. Δεν γνωρίζω αν αυτές τις θέσεις τις έχει εκφράσει έγγραφα με εγκύκλιό του. αν το έχει πράξη καλώς. Αν όχι. Θα παρακαλούσα να το κάνει γιατί έτσι οι διάφοροι πολιτικάντηδες και οι καιροσκόποι θα πάρων τεκμηριωμένη απάντηση από ένα μαχόμενο επίσκοπο που έχει περάσει από την εκπαίδευση και γνωρίζει καλά τα ζητήματα της διδασκαλίας. Επιτέλους πρέπει να ακουστούν οι φωνές οι σωστές ή εν κατακλείδι οι διαφορετικές. Δεν είναι σωστό να μας βομβαρδίζουν μονομερώς οι νεωτεριστές.
Διάβασα και την ομιλία του π. Χριστόφορου Μυτικίνη και τον συγχαίρω για τα όσα με παρρησία τόλμη και υπευθυνότητα διατύπωσε στην ομιλία του.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκάθαρες οι θέσεις του Πατρών Χρυσόστομου

Ανώνυμος είπε...

Το μάθημα θα πρέπει να γίνει θρησκειολογικό. Ο Χριστός μας προσκαλεί στην ελεύθερη επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο κ. Μεσσαλάς για την ιεροσύνη. Ξεχώριζε από όλους τους άλλους καθηγητές μας.

Ανώνυμος είπε...

Ότι το καλύτερο είναι η ιεροσύνη του π. Νίκου Μεσσαλά χρόνια γνωστός στην κοινωνία της Πάτρας. Έχει την καλή μαρτυρία. Να ζήσει χρόνια πολλά και να προσφέρει.