Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ε. Α. Π. Α' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργανώνει το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Πατρών, στις 3 και 4 Μαΐου 2014, και στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Ορθόδοξης Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος».
Κατωτέρω θα βρείτε την ιστοσελίδα με το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, καθώς και τις Περιλήψεις των Εισηγήσεων. Αναμένουμε να σας έχουμε κοντά μας.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση.


Μετά τιμής
Ο Γραμματέας της Οργανωτικής
Επιτροπής του Συνεδρίου
Δρ. Γεώργιος Νεκτάριος Αθ. Λόης

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στον εξαίρετο επιστήμονα, καθηγητή και πάνω απ'ολα άνθρωπο κ.Νεκτάριο Λόη.Ολα να πάνε κατ'ευχήν.

Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρη η επιτυχία του Συνεδρίου.
Θα το παρακολουθήσω.
Ο κ. Ν. Λόης είναι καταπληκτικός καθηγητής και υπέροχος Ιστορικός για τα Βαλκάνια. Θα έχουμε την χαρά να τον ακούσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την οργάνωση στον κ. Λόη που άκουσα ότι το έχει αναλάβει. Ο κ. Τερέζης είναι γνωστός για την ποιότητά του!! Χρόνια τώρα των παρακολουθώ και συνεχίζει να είναι πάντα φρέσκος. Για τον κ. Λόη έχω ακούσει τα καλύτερα. Αλλά θα είναι και άλλοι σημαντικοί καθηγητές όπως ο κ. Φίλιας, Γιαγκάζογλου, Παπαθανασίου!! Μπράβο. Πρώτη φορά θα έχουμε Θεολογικό Συνέδριο στην Πάτρα τέτοιου μεγέθους

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Ο Γ. Ν. Λόης είναι μοναδικός Καθηγητής στην διδασκαλία και απίστευτα καλός γνώστης της Βαλκανικής Ιστορίας. Παρακολουθώ το συγγραφικό του έργο! Όσο για τον Καθηγητή Χ. Τερέζη λίγα μπορούν να γραφτούν για το έργο και την προσφορά του.
Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνω από τους ομιλητές θα είναι καλό Συνέδριο.
Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...


Σημαντικό για την Πάτρα. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση και με το καλό το Θεολογικό Συνέδριο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε Καλή Ανάσταση. Μήπως γνωρίζεις αν χρειάζεται εγγραφή για να παρακολουθήσει κάποιος το Συνέδριο? Με ποιόν θα μπορούσα να επικοινωνήσω?

Ανώνυμος είπε...

Στον 3:38 να πω ότι στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου έχει τηλέφωνο που θα μπορούσε να επικοινωνήσει για την εγγραφή. Φαίνεται σημαντικό! Γνωστοί πολλοί απο τους ομιλητές. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Τερέζη. Γνωστός στην Πάτρα όπως και ο Λόης. Ο Ζαφειρόπουλος είναι μάλλον κάποιος νέος φοιτητής θεολογίας. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξο ή οικουμενιστικό? Θα δούμε τις ομιλίες!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη αγαπητέ Αναστάσιε. Άξιος καθηγητής ο Γ. Νεκτάριος Λόης και πολύ καλός γνώστης της Σερβικής και Βαλκανικής Ιστορίας. Τον διαβάζω και μου αρέσει. Δίνει στον αναγνώστη να κατανοήσει με απλό τρόπο τα δύσκολα ζητήματα της Ιστορίας. Θα έχουμε την χαρά να τον ακούσουμε.
Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε καλό!! Αν καταφέρω θα το παρακολουθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους οργανωτές. Για την Πάτρα θα είναι σπουδαίο γεγονός. Τον κ. Λόη τον διαβάζω στον Εκκλησιολόγο και πραγματικά είναι άριστος γνώστης της Ιστορίας των Βαλκανίων. Εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Πολύ καλό για τον πιστό κόσμο της Πάτρας. Καλή επιτυχία. Αν μπορέσω θα ταξιδέψω για να το παρακολουθήσω.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Το ότι το Επιστημονικό αυτό Θεολογικό Συνέδριο, είναι αφιερωμένο, στον μεγαλύτερο και διαπρεπέστερο σήμερα Ορθόδοξο θεολόγο διεθνούς κύρους, τον Ακαδημαϊκό Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο Συνέδριο. Καλή επιτυχία. Με ενδιαφέρον αναμένω να δημοσιευθούν οι εισηγήσεις των ομιλητών.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου, μετά το πέρας του Συνεδρίου και τα όσα θα έχουν ειπωθεί από τους εισηγητές, στα πολύ σοβαρά θέματα πίστεως που θα αγγίξουν με τις ομιλίες τους, θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε! Εύχομαι καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία. Συγχαρητήρια στον κ. Νεκτάριο Λόη

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόταν στην πόλη των Πατρών ένα τέτοιο Θεολογικό Συνέδριο. Μακάρι να είναι το ξεκίνημα για μια Θεολογική αναγέννηση της Πάτρας. Προτείνω το επόμενο να αφιερωθεί στον Παναγιώτη Τρεμπέλα που έζησε και σπούδασε στα νεανικά του χρόνια στην Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορήθηκα από το βιβλιοπωλείο της Αποστολικής Διακονίας για το Θεολογικό Συνέδριο και χάρηκα πολύ. Συγχαρητήρια στους Οργανωτές. Υπέροχη ιδέα να γίνει στην Πάτρα. Ο κ. Τερέζης είναι πολύ γνωστό όνομα στην πόλη όπως και ο κ. Λόης. Θα έχουμε την χαρά όμως να ακούσουμε και άλλους σημαντικούς καθηγητές όπως τον κ. Γιαγκάζογλου, τον κ. Αντωνόπουλο, και φυσικά τον υπέροχο πάντα κ. Παπαθανασίου. Συγχαρητήρια στον κ. Νεκτάριο Λόη για την οργάνωση και την γνωστοποίηση αυτού. Καλή Επιτυχία. Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα επιστημονικό γεγονός για την Πάτρα αυτό το Θεολογικό Συνέδριο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ «Αναστάσιε» σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Με ενδιαφέρει το συνέδριο αυτό. Με ικανοποιεί ότι θα γίνει Σαββατοκύριακο ώστε να έχω και την άνεση να το παρακολουθήσω. Είδα λεπτομέρειες και στο σχετικό ιστοχώρο του Συνεδρίου.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Μετά την αφιέρωση ενός τόσο σημαντικού Συνεδρίου στον εν ζωή Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα, προτείνω το επόμενο να είναι στον Μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα. Καλή επιτυχία! Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί μου Χριστός Ανέστη! Πληροφορήθηκα την θεματολογία του Θεολογικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Πόλη μας και αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες του κ. Τερέζη, και κυρίως του κ. Καλαιντζίδη. Είμαι σίγουρος ότι θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις. Υπάρχουν φυσικά και εισηγήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να τις ακούσει κάποιος και να διδαχθεί, όπως του Νεκταρίου Λόη, η οποία θεωρώ πως θα μας διαφωτίσει για την συγκεκριμένη περίοδο και την είσοδο των Οθωμανών στα Βαλκάνια, όπως και του κ Ζαφειρόπουλου. Εύχομαι καλή επιτυχία και να είναι εποικοδομητικός ο διάλογος που θα προκύψει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε θα παραβρεθείς στο Συνέδριο?? Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να έρθω Πάτρα για να το παρακολουθήσω.
Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Εύχομαι καλή επιτυχία. Θα το παρακολουθήσω!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!!
Δεν θυμάμαι να έγινε στην Πάτρα τέτοιου μεγέθους Θεολογικό Συνέδριο!!
Συγχαρητήρια στους Λόη και Τερέζη. Πιστεύω ότι αξίζει να παρακολουθήσουμε όλες τις ομιλίες. Η θεματολογία είναι ενδιαφέρουσα και οι καθηγητές θα έρθουν από άλλες πόλεις!! Μέσα σε δύο ημέρες θα μπορέσουμε να τους δούμε και να τους ακούσουμε όλους!!
Μακάρι να είναι και ο Μητροπολίτης Περγάμου.
Εύχομαι κάθε καλό. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάνει την εμφάνισή της και η Πάτρα σε θεολογικό Συνέδριο το οποίο προκαλεί ενδιαφέρον με τους σημαντικούς εισηγητές.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν μπορώ να το παρακολουθήσω –κατοικώ Θεσσαλονίκη- είναι αξιόλογοι οι ομιλητές και θα ακουσθούν ενδιαφέροντα θέματα.

Ανώνυμος είπε...


Είμαι από την Σπάρτη και είχα καθηγητή τον κ. Λόη. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τον τρόπο που μας εξηγούσε τα σπουδαία ζητήματα του εθνοφυλετισμού στα Βαλκάνια. Έμαθα για το συνέδριο και ήθελα να έρθω. Δυστυχώς λόγω της δουλειάς δεν θα τα καταφέρω. Ελπίζω στην ιστοσελίδα του συνεδρίου να υπάρξει επιπρόσθετο υλικό, καθώς και να πληροφορηθούμε πότε θα γίνει η έκδοση του Επιστημονικού Τόμου. Προτείνω σε όλους στην Πάτρα να το παρακολουθήσουν ανεπιφύλακτα. Θα είναι μοναδική εμπειρία. Από καρδιάς κάθε επιτυχία!!