Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τιμήθηκε στο Πούσι η 193η επέτειος της Ελληνική Νίκης

Τιμήθηκε στο Πούσι η 193η επέτειος της Ελληνική Νίκης
Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από όλην την Ηλεία τιμήθηκε για μία ακόμη χρονιά η Ελληνική Νίκη του Ιουνίου  του 1821 επί των Τουρκαλβανών του Λάλα. Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως έγινε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και με την παρουσία πλήθους Ιερέων.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Μάχης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών. Στεφάνια κατέθεσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωποι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του ΤΔ Αχλαδινής, ο Υποστράτηγος κ. Κων. Μανίκας, απόγονοι των αγωνιστών, η Εθνική Δράση Ηλείας κ.ά., ενώ το παρών ανάμεσα στους άλλους έδωσαν ο Βουλευτής κ. Γ. Κουτσούκος,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Κων. Δίπλας, ο Αντισμήναρχος Νικ. Παπανικολάου εκ μέρους της 117 ΠΜ, ο υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ. Παν. Γκολφινόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κ. Ηλίας Μανιάτης, η Προϊσταμένη Ζ΄ΕΠΚΑ κ. Γεωργία Χατζή.


Τους καλεσμένους καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  ο αναπληρωτής του Δημάρχου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Λάλα κ.  Αθαν. Κατσίμπελης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση Δημοτικών Χορών από τοπικούς Συλλόγους. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπήρξε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην εκδήλωση, κάτ που συζητήθηκε όπως  και η απουσία των Επτανησίων(που πάντα δίνουν το παρών στην εκδήλωση τιμώντας τους προγόνους τους)έκανε αίσθηση και συζητήθηκαν, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: