Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ

 Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Την ίδια ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου, π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας.
Πρόκειται για έναν δραστήριο κληρικό, ο οποίος στα έξι χρόνια της διακονίας του στο Σταροχώρι, έχει πραγματοποιήσει σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς της ενορίας, όπως η ανακαίνιση του ξυλόγλυπτου τέμπλου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, αλλά και η δημιουργία Πνευματικού Κέντρου.
Το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε Θ. Λειτουργία, με συλλειτουργό τον πατέρα του, Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Λουμπαρδέα, τέως εφημέριο της ενορίας.
Κατόπιν, προσεφέρθη κέρασμα στο νεοσύστατο Πνευματικό Κέντρο, ενώ σύσσωμο το εκκλησίασμα ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα εφημέριο.
Του ευχόμαστε να ζήσει έτη πολλά!!!
Δημήτρης Κανελλόπουλος 





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γρηγόριος εκτός από πνευματικός εργάτης με τα κηρύγματα και το κατηχητικό έργο είναι και κοινωνικός εργάτης με σπουδαίο έργο. Τα χρόνια του να είναι πολλά για να συνεχίζει να προσφέρει στα χωριά που έχει ως εφημέριος. Με την συμβολή του τα χωριά αυτά ανθούν σε νεότητα και σε νέες οικογένειες. Έχει καταφέρει να ανανεώσει τον πληθυσμό με τα όσα κάνει.