Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου 2015, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου το οποίο είναι εγκιβωτισμένο στην ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Πατριαρχικού Ιερού Ναού στα Ιεροσολύμα. Το ιερό κειμήλιο κόμισε ο Ιερολογιότατος Διάκονος Χαράλαμπος, εντεταλμένος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την μεταφορά των ιερών κειμηλίων.
Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι με την παρουσία του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως, τοπικών αρχών και πλήθος πιστών, ενώ η μπάντα του Κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου απέδωσε τις δέουσες τιμές. 


Στον σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος ανέφερε πως «με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού προς ευλογία και αγιασμό του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, εν όψει και της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην οποία πριν λίγες ημέρες εισήλθαμε». Κατόπιν αναφέρθηκε στην πορεία της ιστορίας του Τιμίου Σταυρού και στην ίδρυση της Ιεράς Μονής του Σταυροβουνίου από την Αγία Ελένη όπου και είχε αφήσει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού.
Τέλος μίλησε για τις διαχρονικές και αδελφικές σχέσεις του Παλαιφάτου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου και κάλεσε τον ιερολογιότατο π. Χαράλαμπο να μεταφέρει τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας προς την Α.Θ. Μακαριότητα τον Πατριάρχη κ.κ Θεόφιλο για την άδεια και ευλογία της μεταφοράς του ιερού κειμηλίου στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας.
Κατόπιν, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κυριακής της Ορθοδοξίας προϊσταμένου του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά με τη συμμετοχή κληρικών και διακόνων της Μητροπόλεως και παρουσία πλήθους κόσμου.
Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου έως το Σάββατο 7 Μαρτίου. Σε όλο αυτό το διάστημα, καθημερινά θα τελείται Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα το Μέγα Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό. Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 μετά την ακολουθία της Β’ Στάσις των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο,  θ’ ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία μέχρι τις12:30π.μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: