Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Εορτασμός Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού στο Πύργο Σαντορίνης 20.7.2015


Η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Προφήτη Ηλία (1711) βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Πύργου της Σαντορίνης και στην ψηλότερη κορυφή του νησιού με απίθανη και πανοραμική θέα προς κάθε κατεύθυνση του νησιού!

   Μεγάλος ο σημερινός εορτασμός στα πέρατα της ορθοδοξίας, αλλά και στην ομώνημη Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού της Σαντορίνης, με την προσέλευση πλήθους πιστών από κάθε περιοχή του νησιού, για να πάρουν την ευλογία του


Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μονής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ Επιφάνιο, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης,  ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της μεγάλης σημερινής εορτής του Προφήτου Ηλιού.  


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά  της εικόνας, στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από ψωμί με τυρί και μικρόκαρπη σαντορινιά ντομάτα, καθώς επίσης και ντόπιο κρασί!   

Όλα έδειχναν τόσο όμορφα και ωραία κατά την ημέρα του εορτασμού, εκτός από την θλιβερή και πληγωμένη πινελιά της ημέρας, βλέποντας ο επισκέπτης και σε απόσταση αναπνοής από την Μονή, την αφόρητη εικόνα της αδιάκοπης λειτουργίας του ραντάρ κατά την μοναδική ημέρα του εορτασμού της Μονής, μέσα πλήθος κόσμου.... και το οποίο μπορείτε να δείτε στο χρονοδιάγραμμα 7:29 του πιο κάτω βίντεο. 
   Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.  

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο



Πηγή: Αρμενιστής



















Πηγή: Αρμενιστής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα εκκλησιαστικά μοναστηριακά πανηγύρια σε πανέμορφα ελληνικά νησιά.
Σημειώνω την παρουσία δύο ευλαβών κληρικών που χάρηκα που τους είδα Αρχιμανδρίτη Ματθαίου Μπαρούση και Πρεσβυτέρου Γεώργιου Μάτζιου.
Και του χρόνου.