Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 24 - 26 Ιουλίου 2015, στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο   Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

  Συζητήσαμε  συγκεκριμένα:
1. Πτυχές της προσωπικότητας του Γρηγόρη Ντριγκόγια, ιδρυτικού μέλους και επί χρόνια  προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ως παράδειγμα ανιδιοτελούς αγώνα και θυσιαστικής προσφοράς στην Πατρίδα και τον εμπερίστατο αδερφό βορειοηπειρώτη (με αφορμή τα 10 χρόνια από την απρόσμενη εκδημία του).
2. Χαρακτηριστικά των αυτόνομων περιοχών και αυτονομιστικών κινημάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Ιστορικά στοιχεία του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ (1955 - 1959), με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξή του, και
4. Την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Αλβανία και ιδιαίτερα στο χώρο της Βορείου Ηπείρου, μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του προέδρου της Δημοκρατικής ΄Ενωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Λεωνίδα  Παππά.

  Επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  των Βορειοηπειρωτών, όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

     Επιβεβαιώθηκε, τέλος, το υψηλό φρόνημα των στελεχών μας  και η  απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: