Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗ

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βαπτιστού στο χωριό Χρυσοπηγή (πρ. Σποδιάνα) της Αρχιερατικής Περιφέρειας Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου.
Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Αμανατιάδης. 
Ανήμερα της εορτής, 29 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ομίλησε επικαίρως.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε πως ο Τίμιος Πρόδρομος ήταν καρπός προσευχής, για την αξία της οποίας ομίλησε εκτενώς.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ασκητική ζωή και το θάρρος του Τιμίου Προδρόμου, στοιχεία τα οποία θα πρέπει και μεις να μιμηθούμε.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε πως θα πρέπει να παύσουμε πλέον να μην θεωρούμε την αμαρτία ως αμαρτία, χαρακτηριστικό στοιχείο το οποίο ακμάζει στις μέρες μας. 
Παράλληλα μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ,κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: