Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ορφανοτροφείο Θηλαίων Λαμίας εόρτασε τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Η μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου εορτάσθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Θηλαίων Λαμίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, έψαλε δε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα.






 Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και σταθείς στον στίχο της Α΄ Καθολικής Επιστολής του «Η τελεία αγάπη έξω βάλλει τον φόβον», αναφέρθηκε στα ιδιώματα της αγάπης, τονίζοντας ότι ο Άγιος Ιωάννης μας διδάσκει την τελεία  αγάπη, την θυσία, και την μαρτυρία. Τον Θεό μπορούμε να τον βιώσουμε μόνο με την αγάπη, η οποία θέλει τόλμη και ομολογία. Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος Ιωάννης να δίδει την ευλογία του, να ενσταλάζει στην ψυχή μας τα νάματα της θεολογίας και να μας χαρίζει το δώρο της αγάπης που είναι απαραίτητο για την σωτηρία μας και για την παρουσία μας μέσα στον κόσμο.  
Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας και Πνευματικός του Ιδρύματος Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης εκ μέρους και του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στη θεία Λειτουργία και τον εποικοδομητικό του λόγο.



Πηγή: Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: