Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ; - Β. Χαραλάμπους

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ  Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ;

Του Β. Χαραλάμπους

Η μετατροπή του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών,  σε προαιρετικό για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κατάργησή του. Ας θυμηθούμε τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ένωσης αθέων με τον πρώην  Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη, όπου ζητήθηκε και η κατάργηση εορτασμού της εορτής των Τριών Ιεραρχών και θέσπιση εορτασμού ημέρας Παιδείας.
Εκζητούν να καταργηθεί η εορτή  των Μεγάλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. «Οι στύλοι της Εκκλησίας», «οι στύλοι της ευσεβείας» και  σεπτοί Ιερομύστες της Εκκλησίας, μας πολεμούνται από τους αθέους.
Η  Ένωση αθέων καραδοκεί και φυσικά η αντίθεη μαρξιστική μάνητα. Ποιος μπορεί να αγνοήσει το  αντίθεο της μαρξιστικής μάνητας;  Μαρξιστές αρνούνται να παντρευτούν με εκκλησιαστικό γάμο,  μαρξιστές αρνούνται να βαπτίσουν τα παιδιά τους,   μαρξιστές αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού κλπ. 

Ο Όσιος Παΐσιος είπε κάποτε : «Τους καημένους τους νέους τους ζαλίζουν με διάφορες θεωρίες.  Είχα προσέξει εκεί στο Καλύβι ότι συνήθως δύο μαρξιστές πενηντάρηδες έμπαιναν στο γκρουπ των νέων, για να τους ζαλίζουν.  Οι μαρξιστές δεν πιστεύουν και όταν πας να τους αποδείξεις την ύπαρξη Θεού, κρίνουν τον Θεό και είναι όλο ερωτήσεις· γιατί αυτό, γιατί εκείνο κλπ»
Η απαίτηση της Ένωσης αθέων οδηγείται αλλοτρόπως σε σταδιακή πραγματοποίησή της;  Το αίτημα της Ένωσης αθέων για κατάργηση της εορτής των Τριών Ιεραρχών και θέσπιση Ημέρας Παιδείας, δυστυχώς θα βρει συνοδοιπόρους. Η συνηγορούσα άθεη τοποθέτηση αρκετών κυβερνητικών στελεχών, σε άλλες ατραπούς οδηγεί την Παιδεία.  Ποιος αμφιβάλλει ότι το ενδιάμεσο στάδιο του ‘’προαιρετικού’’,  αποτέλεσε το σκαλοπάτι για κατάργηση πολλών θεσμών;  Ποιος αμφιβάλλει την πρόθεση πολλών από τους κρατούντες να καταργηθεί ο σχολικός τουτος θεσμός του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών,   αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις.
Τούτο το αντιλαμβάνεται κανείς από την όλη στάση τους στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η απόφαση για προαιρετικό εορτασμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών, καμιά σχέση δεν έχει με δημοκρατικά αισθήματα.

Ζητά η Ένωση αθέων  τη θέσπιση εορτασμού ημέρας Παιδείας.   Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα αντιταχθούμε στα αντίθεα σχέδιά των. «Παιδεία μετάληψις αγιότητος εστί» , λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Εις την Προς Εβραίους Ομιλία ΚΘ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: