Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ Γ' ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΓΙΟΛΟΓΙΑΣ (25-2-2016)

 Άνοιξε τις πύλες του το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2016, το Γ’ Διεθνές Αγιολογικό Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας που διοργανώνει ανά διετία από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου και η Πολιτιστική Ακαδημία Άγιος Επιφάνιος.
Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, όπου ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος καλωσόρισε τους συνέδρους και τους ξενάγησε στον χώρο της ιστορικής Μονής.
Ακολούθως στο Συνοδικό της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, έλαβε χώρα η επίσημη τελετή έναρξης με σύντομους χαιρετισμούς από τον κ. Κώστα Κωνσταντινίδη εκ μέρους της Επιστημονικής- Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σασίμων Γεννάδιο (εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου), τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Σεβ. Βόστρων κ. Τιμοθεο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον κ. Γιάννη Γιαννάκη, Επίτροπο Εθελοντισμού εκ μέρους του Εξοχοτάτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. 
Παρέστησαν επίσης οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και άλλες Μητροπόλεις, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, Δήμαρχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής και Α’ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου. 
Έπειτα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέπτυξε το θέμα «Η Εκκλησία της Κύπρου εν αιχμαλωσία». 
Το Γ' Αγιολογικό Συνέδριο αφιερώνεται στη μνήμη του προσφάτως κοιμηθέντος διαπρεπούς ιστορικού Θεοδώρου Παπαδόπουλου.

















Πηγή: Μητρόπολη Κωνσταντίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: