Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Kινητή και ... ακίνητη τηλεφωνία ... χωρίς τηλέφωνα !! - Ιάκωβος

Kινητή και ... ακίνητη τηλεφωνία ... χωρίς τηλέφωνα !!

          Υπάρχει μια μέθοδος που δεν είναι νέα αλλά πανάρχαιη,  με την οποία μπορεί ο κάθε ένας να μιλά για όσες ώρες θέλει χωρίς να πληρώνει ούτε ένα σεντ !!
          Δεν χρειάζεται να έχεις ... τηλέφωνο να είσαι συνδρομητής κάποιας εταιρείας, να βάζεις κάρτες ή να φορτίζεις συνεχώς τις μπαταρίες σου !
          Δεν είναι απαραίτητο ούτε ακόμα και να μιλάς ! Μπορείς, αυτά που θέλεις να πεις στο συνομιλητή σου να τα ψιθυρίζεις ή και να τα σκέφτεσαι στο μυαλό σου και αυτός θα τα «λάβει» αμέσως και θα ανταποκριθεί αργά ή γρήγορα, ανάλογα με αυτά που του λες.
          Με την μέθοδο αυτή έχεις λήψη 100% παντού και πάντοτε, είτε βρίσκεσαι σε κορυφή, σε χαμήλωμα, ακόμα και σε σπηλιά ή στο βάθος του ωκεανού !
          Ο συνομιλητής σου και όλων των « συνδρομητών » είναι Ένας και Μεγάλος που βρίσκεται πολύ ψηλά αλλά και πολύ χαμηλά και μπορεί να μιλά την ίδια στιγμή με δισεκατομμύρια διαφορετικούς ανθρώπους!!
          Κάθε ένας μιλά συνήθως με Τον Μεγάλο, όμως υπάρχουν και βοηθοί Του  που τον ενημερώνουν αμέσως και ανταποκρίνεται είτε ο ίδιος είτε μέσω τους.
          Δυστυχώς αυτή την μέθοδο, που είναι η Προσευχή, δεν την εφαρμόζουμε σχεδόν καθόλου. Κι αν κάποτε την χρησιμοποιούμε λίγο είναι όταν έχουμε «τα χάλια μας». Όταν πεινούμε, κινδυνεύουμε, αρρωσταίνουμε, όταν γινόμαστε θύματα αδικιών, όταν νιώθουμε όλοι να μας εγκαταλείπουν ή να αδιαφορούν για μας. Τότε καταφεύγουμε στον Μεγάλο Φίλο όλου του κόσμου τον Χριστό.
Ξέρουμε ότι, αν Του « τηλεφωνήσουμε » με θέρμη και ταπείνωση, αν Του δείξουμε εμπιστοσύνη κι αν θέσουμε τον εαυτό μας, τη ζωή και ολόκληρη την ύπαρξή μας στην διάθεσή Του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταποκριθεί θετικά και να μας βοηθήσει για το καλό μας, που Αυτός το γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας. Φυσικά, αν ο Μεγάλος ( ο Κύριος ) ή οι βοηθοί Του ( η Παναγία, οι ΄Αγιοι ) καθυστερούν να απαντήσουν στις κλήσεις μας, πιθανό να σημαίνει αυτό είτε πως όσα ζητούμε είναι άσχετα με το καλό μας (όπως το γνωρίζει ο Θεός), ή μας λείπει η αγάπη – για τον ίδιο αλλά απαραίτητα και για τους  συνανθρώπους μας – η θέρμη,  η εμπιστοσύνη, η υπομονή αλλά και η επιμονή και η ταπείνωση.
Όλοι έχουμε  «κολλήσει» τα κινητά στα αυτιά μας! Περπατούμε, διασταυρώνουμε, τρώμε και δεν ξέρω τι άλλο κάνουμε και χάνουμε άδικα πολύτιμο χρόνο και χρήμα αργολογώντας, κουτσομπολεύοντας και κατηγορώντας τους άλλους. Ποιο το όφελος;
          Ας αρχίσουμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε αυτή την μέθοδο, όχι μόνο γιατί είναι «δωρεάν» αλλά και για τα πολλά και διάφορα ωφελήματα που μας προσφέρει. Κι ας μάθουμε όχι μόνο να ζητούμε για τον εαυτό μας. Ας παρακαλούμε με αγάπη και για τους άλλους. Κι όχι μόνο πάντα να ζητούμε αλλά και να δοξολογούμε και να λέμε κι ένα « ευχαριστώ »!

                                                                                                    Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: