Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Αποφοίτηση πτυχιούχων φοιτητών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής "Απόστολος Παύλος" στο Μεδάν, Ινδονησία!

 Η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου στο Medan της Βόρειας Σουμάτρας ιδρύθηκε το 2005 και βρίσκεται στην πανευματική διακαιοδοσία του Μητροπολίτου Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου.

Σκοπός ήταν μέσω της Σχολής αυτής να διαδώσουμε το φως της Ορθοδοξίας, γιατί χωρίς τα απαραίτητα μέσα μας είναι δύσκολο να κηρύξουμε την πίστη στην Ινδονησία. Γι’ αυτό η Θεολογική Σχολή αποτέλεσε την αφορμή για την περαιτέρω διάδοση της Ορθόδοξης πίστης.
Η Σχολή έχει αναγνωριστεί από την Κυβέρνηση της Ινδονησίας ως ανώτατη σχολή. Οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματα για 4 χρόνια. Από την ίδρυση της σχολής αποφοίτησαν 1002 φοιτητές, οι οποίοι σήμερα εργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές πανεπιστημίων. 


 Οι φοιτητές δεν είναι όλοι Ορθόδοξοι· ορισμένοι είναι Ρωμαιοκαθολικοί, αλλά περισσότεροι είναι Προτεστάντες. Συνήθως, κατά τη διάρκεια της φοίτησης, μερικοί φοιτητές αποφασίζουν να γίνουν Ορθόδοξοι. Οι σημερινοί φοιτητές μας είναι περίπου 250 άτομα. Στην αρχή, ως καθηγητές της Σχολής υπηρετούσαν μόνο ο πατήρ Χρυσόστομος Manalu και η πρεσβυτέρα Ελισάβετ. Τώρα οι Ορθόδοξοι καθηγητές είναι 5 άτομα.

Η προσφορά αυτής της σχολής είναι μεγάλη. Αφ’ ενός, στον κόσμο γενικότερα προσφέρει τους νέους που ετοιμάζονται να γίνουν δάσκαλοι. Έτσι, οι μελλοντικοί παιδαγωγοί έχουν έρθει σε επαφή με την Ορθόδοξη πίστη, την έχουν εκτιμήσει και τη στάση τους αυτή θα την περάσουν και στα μικρά παιδιά. Αφ’ ετέρου, σε μας τους Ορθοδόξους έχει ήδη προσφέρει 3 νέους, που πρόσφατα έγιναν ιερείς: τον π. Θεοδόσιο, τον π. Λουκά και τον π. Χαρίτωνα.
Η συνέχιση της λειτουργίας της Θεολογική Σχολής οφείλεται μόνο στην ευλογία του Θεού. Οι καθηγητές εδώ δεν παίρνουν μισθούς. Βεβαίως, εισπράττουμε ένα μικρό ποσό ως δίδακτρα από τους φοιτητές, για να καλύψουμε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Σχολής, που είναι 6 άτομα, αλλά εμείς οι Καθηγητές προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας, διότι η Σχολή δεν έχει εισοδήματα για να καλύψει αυτά τα έξοδα.
Με τη βοήθεια του Θεού έχουν ήδη συμπληρωθεί δέκα χρόνια από την ίδρυση της σχολής, πάνω από χίλιοι πτυχιούχοι έχουν αποφοιτήσει και η Σχολή μας άρχισε να προσφέρει και μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να προσφέρει και διδακτορικά διπλώματα. Δόξα τω Θεώ! Γι’ αυτό, ζητούμε τις προσευχές σας, για να συνεχίσουμε αυτό το έργο με ενθουσιασμό και με ζήλο εν Χριστώ Ιησού.





Πηγή: Συνοδοιπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: