Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος στίς Κατασκηνώσεις τῆς ΓΕΧΑ Πατρῶν, στὴν Παναγοπούλα.

 Τὸ Σάββατο 13.8.2016. ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ .Χρυσόστομος ἐπεσκέφθη τὶς Κατασκηνώσεις τῆς ΓΕΧΑ Πατρῶν στὴν περιοχή Παναγοπούλα Πατρῶν, προκειμένου νὰ εὐλογήσῃ καὶ νὰ συμβουλέψῃ πατρικά  τους Κατασκηνωτές, μαθητάς Γυμνασίου-Λυκείου ποὺ αὐτὴν τὴν περίοδο εὑρίσκονται στὴν κατασκήνωση.
          Μετὰ τὴν δέηση ποὺ ἐτελέσθη στὸν Ἱερὸ Ναὸ τῶν Ἁγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ὁ Σεβασμιώτατος ὡμίλησε πατρικὰ στὰ παιδιὰ μὲ λόγια ἀπὸ καρδίας, τονίζοντάς τους τήν ἀνάγκη νὰ κρατήσουν ἀκέραιη τήν πίστη στόν Θεό καί ἀλώβητα τὰ ζώπυρα τοῦ Γένους καὶ τὶς Παραδόσεις τῆς Φυλῆς μας, ἀπὸ τὶς προκλήσεις τῶν καιρῶν, ὣστε νὰ παραδώσουν τὴν λαμπάδα τῆς πίστεως ἀναμμένη στοὺς ἐπιγενομένους.
          Ἐν συνεχείᾳ ὁ Σεβασμιώτατος, παρεκάθισε στὸ νηστίσιμο γεῦμα μαζὶ μὲ τὰ παιδιά, ἐνῶ συνεχάρη τοὺς Ὑπευθύνους τῆς Κατασκηνώσεως,  τόν π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, Ἱεροκήρυκα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τόν κ. Δημήτριο Κεχαγιᾶ, τόν κ. Ἀναστάσιο Κωστόπουλο, τόν κ. Ἀναστάσιο Ἀλεξόπουλο, τόν κ. Θεόδωρο Ἀναγνωστόπουλο , τούς Ὁμαδάρχας, τίς Κυρίες πού διακονοῦν ἐθελοντικά καί ὃλα τά παιδιά τῆς κατασκηνώσεως.




















































































































8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανταχού παρών ο Μητροπολίτης Πατρών. Οργώνει ποιμαντικά την επαρχία του. Τρέχει παντού για να τελέσει ιερές ακολουθίες και να συμπαρασταθεί με την παρουσία και τον εποικοδομητικό του λόγο σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα νιάτα τα χριστιανικά θα συνεχίσουν το έργο της Εκκλησίας και θα δρομολογήσουν νέους δρόμους και για την Πατρίδα μας που τόσο την πολεμούν οι διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις. Υπάρχει Ελπίδα!

Ανώνυμος είπε...

Νοσταλγώ τα χρόνια που ΕΖΗΣΑ στην Κατασκήνωση.

Unknown είπε...

Σας σκέφτομαι και Σας θαυμάζω,γιατί ανήκω στην αυτή θαυμαστή οικογένεια, Την αγάπη μου σε όλους και Σας αγάπω όλους, Κ. Αναστάσιε πάντα μπροστά. πολλούς χαιρετισμούς στον Κ. Σταθούλια και στον Κ. κεχαγιά και στον Κ. Ἀλεξόπουλο και σε 'ολα τα παιδιά. και μία μέρα θα ξανά έρθω εκεί.

Με αγάπη

Σταύρος Αράνκι

Αναστάσιος είπε...

Προς: Jehad Aranki
Αγαπητέ Σταύρο, χάρηκα για την επικοινωνία. Βλέπω παλαιές φωτογραφίες, από διάφορες εκδηλώσεις, και θυμάμαι το πέρασμά σου για τις σπουδές σου στην Πάτρα, και την ζωή στο Οικοτροφείο. Να δώσει ο Θεός να σε ξαναδούμε από κοντά. Η Παναγία μας να σε βοηθά στην ζωή σου, στους τόπους που είσαι και στον αγώνα που κάνεις.
Θα μεταφέρω τους χαιρετισμούς σου σε όλους τους γνωστούς.
Αν δεις καμιά φορά τον Νίκο εκεί στην Πατρίδα σου -την ηρωική και μαρτυρική- να του μεταφέρεις τους χαιρετισμούς μου.
Να είσαι πάντα καλά με υγεία και χαρά.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που βλέπω φωτό από την Άγκυρα αναπολώ τα όμορφα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Χρόνια που χρωματίστηκαν από τα βιώματα που κάθε καλοκαίρι μου πρόσφερε η Κατασκήνωση. Όσους με βοήθησαν και σήμερα βοηθούν άλλους να τους έχει ο Θεός καλά. Πάντα η επίσκεψη του Μητροπολίτη ήταν μέρα ξεχωριστή σε όλα τα επίπεδα και περισσότερο στην επικοινωνία με τον δεσπότη. Δεν είμαι στην Πάτρα και η φωτό με κάνουν να πλησιάζω έστω και έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό!!!!!! Νιώσαμε οτι ήμασταν ανάμεσα σας...Μπράβο, να ειστε όλοι καλα για όλες τις θυσίες που κανετε για τα παιδια μας!

Ανώνυμος είπε...

Μεγίστη η προσφορά των χριστιανικών κατασκηνώσεων εις την ελληνική νεολαία.