Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑΜΠΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 Για μια ακόμη χρονιά Φίλοι του Ιδρύματος, Μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου, Συγγενείς των περιθαλπομένων και ευσεβείς Πατρινοί, κατέκλυσαν το μικρό εκκλησάκι της Προστάτιδος του Ασύλου Ανιάτων Πατρών Αγίας Ευφροσύνης, που βρίσκεται μέσα στο Ίδρυμα.
Μέσα και έξω από το Ναίδριο αλλά και στην Πλατεία Παντοκράτορος παρακολούθησαν οι πιστοί το περασμένο Σάββατο τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία Υπέρ Υγείας . Χοροστάτησαν ο π. Φώτιος Καλογερόπουλος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, ο π. Παναγιώτης Ταρσινός, ο π. Χρήστος Μακρής και ο π. Γεώργιος Μπιτσάκος. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Ευφροσύνης υπο τους ήχους της Μπάντας του Δήμου Πατρέων, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ.  Χρήστου Λούκα, στους δρόμους γύρω από το Ίδρυμα.




Μετά την λιτανεία ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα μπροστά από το Ίδρυμα, στην Πλατεία Παντοκράτορος. Αρχικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Διονύσιος Τσεκουράς σε σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Σεβασιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για τη συμπαράσταση του στο έργο του Ασύλου Ανιάτων Πατρών. Ακόμα το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη ,  για τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου στην πραγματοποίηση των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, των αφιερωμένων στην Αγία Ευφροσύνη.

Ο κ. Τσεκουράς ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν στη γιορτή, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και σε όλο το Προσωπικό του Ιδρύματος τόσο για την προετοιμασία όσο και για την πραγματοποίηση της εορτής. Επίσης ευχαρίστησε όσους παντοιοτρόπως συμπαρίστανται και βοηθούν τη λειτουργία του Ιδρύματος.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Πρόεδρος κ. Διονύσιος Τσεκουράς τίμησε εκ μέρους του Ιδρύματος τον Σεβάσμιο  Γέροντα Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπιτσάκο,  ευχαριστώντας τον για την πολύτιμη προσφορά του, στους Τροφίμους, τους Εργαζόμενους και τα Μέλη του Ασύλου Ανιάτων, προσφέροντας του μία εικόνα της Αγίας Ευφροσύνης και τιμητική πλακέτα.
Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών . Οι νέες και οι νέοι του Πανηπειρωτικού απέδωσαν χορούς που δίδαξε η κα Κωνσταντίνα Ζάγκλα.
Την Κυριακή το πρωί στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπλάνας που κήρυξε τον Θείο Λόγο, στους Πιστούς που είχαν κατακλύσει το Ναίδριο της Αγίας Ευφροσύνης αλλά και τους χορούς του Ιδρύματος και της Πλατείας Παντοκράτορος.
Στις εκδηλώσεις στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών παραβρέθηκαν μεταξύ  άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Χαροκόπος , ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Κ. Ανδρέας Καράβολας, ο πρώην Νομάρχης κ. Στάθης Σερέτης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ευάγγελος Κωστακιώτης, μέλη του Σωματείου του Ασύλου Ανιάτων Πατρών.






Δεν υπάρχουν σχόλια: