Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι αθεόφοβοι - Ιάκωβος

Οι αθεόφοβοι

          Η έξαρση κάθε είδους παρανομίας και κάθε μορφής εγκλήματος στον τόπο μας παρουσιάζει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό μια σταθερή τάση διαιώνισης και επικράτησης.
          Έχει καταστεί πια κανόνας η Κυπριακή κοινωνία να πληροφορείται σχεδόν καθημερινά από τα ΜΜΕ για κλοπές, ληστείες, αυτοκτονίες, θανάτους από ναρκωτικά, φόνους, βιασμούς, θανατηφόρα δυστυχήματα που προκαλούνται από μεθυσμένους οδηγούς κλπ.
          Όλες αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες και ήρωες είναι συνήθως μερίδα ασυνείδητων νεαρών - θυμάτων της κοινωνίας - που προέρχονται βασικά από διαλυμένες οικογένειες.
          Αυτά τα παιδιά είναι αξιολύπητα κι όλοι εμείς, από την Κυβέρνηση ως τον τελευταίο πολίτη, έχουμε επιτακτικό καθήκον να συμβάλουμε άμεσα και δραστικά στην αποφασιστική ανακοπή της καταστρεπτικής αυτής πορείας, με στόχο να αναμορφώσουμε  τους ίδιους τους δράστες και να προφυλάξουμε τόσο αυτούς όσο και πολύ περισσότερο τα αθώα θύματά τους με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και την επιβολή των ενδεικνυομένων τιμωριών.

          Σε κάποιους η λέξη «τιμωρία» προκαλεί αλλεργία. Όμως «Θεός όν αγαπά παιδεύει» κι αν δεν είχαμε προβλήματα και αν όλα στη ζωή μας ήταν συνεχώς ρόδινα δεν θα θυμόμασταν ποτέ τον Θεό και στις οικογένειες και κατ’ επέκταση στις κοινωνίες και στον κόσμο θα επικρατούσε αποσύνθεση, αναρχία και χάος. Κι αν δεν επιστρέψουμε στο Θεό και δεν  εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή τη διδασκαλία και το παράδειγμα του Χριστού, η κατάσταση θα χειροτερεύει.
          Η θέση  « Αφήστε, καλέ τα παιδιά να διασκεδάσουν και να χαρούν κι ας επιστρέφουν στο σπίτι ξημερώματα», «Ότι θέλει το μωρό μου», «Δεν πειράζει αν πιουν μερικά ποτηράκια», «Πρέπει να κοινωνικοποιηθούν», «Τα Θρησκευτικά είναι χάσιμο χρόνου και πρέπει να καταργηθούν»,  «Χρειάζονται πτυχίο σεξουαλικής επιμόρφωσης» και σωρεία άλλων τέτοιων κακόηχων και κακόγουστων συνθημάτων όχι μόνο δεν φανερώνει αγάπη και φροντίδα για τη νεολαία αλλά μας οδήγησε εδώ που έχουμε φτάσει.
          Τελευταία  έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ένα νέο «στάδιο δόξης λαμπρόν..!» Μερικοί αθεόφoβοι έχουν μελετήσει κι έχουν εντοπίσει τους πιο ακίνδυνους τρόπους εύκολης συγκομιδής χρημάτων ! Ληστεύουν συνεχώς ιερούς ναούς κι εξωκκλήσια! Πού; Στα κατεχόμενα; ΄Ε! Καλά! Εκεί, τουλάχιστο είναι αλλόπιστοι και αλλόφυλοι. Όμως, οι αθεόφοβοι που καταδέχονται να διαπράττουν ακόμα και ιεροσυλίες σημαίνει πως δεν σέβονται όχι μόνο τους συνανθρώπους τους αλλά ακόμα και τα Θεία .
          Αν φτάσαμε στο κατάντημα να μη σεβόμαστε κι ούτε να «φοβόμαστε» ακόμα κι Αυτόν τον ίδιο το Θεό, τότε ποιο είναι το μέλλον του τόπου μας;
          Είθε ο Θεός να φωτίσει και να σώσει κι εκείνους κι εμάς και όλο τον κόσμο Του γιατί πάμε να χαθούμε στις ερημιές της απιστίας, της ασωτείας και της ασέβειας!

Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: