Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Στην Κύπρο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής

  Από το απόγευμα, βρίσκεται στη Λευκωσία η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής, στον ιερό ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Η εικόνα θα βρίσκεται μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και ο ναός θα είναι ανοιχτός για τους πιστούς, καθημερινά από τις έξι και τριάντα το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ
Μία από τις εβδομήντα εικόνες, τις οποίες ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς μεταφέρθηκε στη Λευκωσία. Ο ιερός ναός Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στον Αρχάγγελο, φιλοξενεί από τις πέντε το απόγευμα, την ιερή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής.

Η θαυματουργή εικόνα βρίσκεται από το 1116 στη γυναικεία ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής, στην Αρκαδία Ελλάδος και από το 1362 φέρει ασημένιο επικάλυμμα.
Η εικόνα της Παναγίας Μαλεβής, από τον Απρίλιο του 1964 αναβλύζει Θείον Μύρο. Πριν τρέξει το Άγιον Μύρον στην εικόνα, όλο το μοναστήρι ευωδιάζε εξαίσια επί είκοσι ολόκληρες μέρες. Την τελευταία Παρασκευή των χαιρετισμών, στις 17 Απριλίου 1964, έτρεξαν οι πρώτες σταγόνες. Από τότε, οι πιστοί προσκυνητές, μπορούν να πάρουν το Θείο Μύρο, το οποίο προσφέρουν οι μοναχές, σε ειδική συσκευασία. Η Μυροβλήτισσα Παναγία εορτάζει στις 23 Αυγούστου.
Στην Κύπρο, η εικόνα θα βρίσκεται μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και ο ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις έξι και τριάντα το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ.
Κατά την υποδοχή της εικόνας στον ιερό ναό, παρέστη εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ενώ του πανηγυρικού εσπερινού προέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.
Αύριο πρωί Κυριακής, θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο, προϊσταμένου του, Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ε τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κυνουρίας.
Της Φοινιώ Σάββα
Πηγή: tvonenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: