Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Δυστυχώς στην εποχή μας έχουμε πολλούς που ταράσσουν την Μητέρα Εκκλησία -Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης


Δυστυχώς στην εποχή μας έχουμε πολλούς που ταράσσουν την Μητέρα Εκκλησία. Όσοι από αυτούς είναι μορφωμένοι έπιασαν το δόγμα με το μυαλό και όχι με το πνεύμα των Αγίων Πατέρων. Όσοι πάλι είναι αγράμματοι έπιασαν και αυτοί το δόγμα με τα δόντια, γι’ αυτό και τρίζουν τα δόντια, όταν συζητούν εκκλησιαστικά θέματα, και έτσι δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην Εκκλησία από αυτούς παρά από τους πολέμιους της Ορθοδοξίας μας. Καλά είναι το ποτάμι να μην είναι πολύ ορμητικό, γιατί παίρνει σβάρνα κούτσουρα, πέτρες, ανθρώπους, αλλά ούτε βέβαια και πολύ ρηχό, γιατί θα κάθωνται κουνούπια…
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης 


Επίκαιρη και ή άλλη ανάρτηση από του λόγους του Αγίου Παϊσίου:
Να αποφεύγωνται τα άκρα· με τα άκρα δεν λύνονται τα θέματα  

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Εἰς τούς καιρούς μας βλέπομεν ὅτι πολλά πιστά τέκνα τῆς Ἐκκλησίας μας, μοναχοί καί λαϊκοί, ἔχουν, δυστυχῶς, ἀποσχισθῆ ἀπό αὐτήν, ἐξ αἰτίας τῶν φιλενωτικῶν. Ἔχω τήν γνώμην ὅτι δέν εἶναι καθόλου καλόν νά ἀποχωριζώμεθα ἀπό τήν Ἐκκλησίαν κάθε φορᾶ πού θά πταίη ὁ Πατριάρχης. Ἀλλά ἀπό μέσα, κοντά στήν Μητέρα Ἐκκλησία ἔχει καθῆκον καί ὑποχρέωσι ὁ καθένας ν' ἀγωνίζεται μέ τόν τρόπον του». (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζότανε σήμερα να ζούσε ο Άγιος και να μας παρηγορούσε με τους λόγους του. Θα μάζευε πολλούς που ξεφεύγουν…..

Ανώνυμος είπε...

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=58161
Για αυτά τα καραγκιοζιλίκια του πατριάρχη Βαρθολομαίου τι θα έγραφε άραγε ο όσιος;

Ανώνυμος είπε...

Οι άγιοι είχαν διάκριση και αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Τις παραινέσεις του Αγίου Παϊσίου ας τις ακούσουμε όλοι μας. Με τα λόγια και τις πράξεις μας πληγώνουμε την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι αφελείς νομίζουν ότι θ σώσουν την Εκκλησία και από την εμπιστοσύνη στο εγώ τους προξενούν κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στους χωρίς σκέψη οπαδούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η Εκκλησία ποτέ δεν ειρηνεύσει. Οι εχθροί της πάντα μέσα από τα σπλάχνα της από ιδρύσεως της. Τα τελευταία χρόνια την τυραννούν και την κλυδωνίζουν οι πτυχιούχοι Θεολογίας από τα Πανεπιστήμια που το παίζουν Θεολόγοι, και ο κόσμος που νομίζει ότι μπορεί να θεολογεί. Κάποτε επίσκοποι και κληρικοί γινόντουσαν αυτοί που διέθεταν πρώτα ευλάβεια και εκκλησιαστικό ήθος και μετά την θύραθεν παιδεία. Σήμερα κυριαρχεί η γνώση και όχι η Γνώση. Ο Θεός να μας γλυτώσει.

Ανώνυμος είπε...

Η μητέρα Εκκλησία παραμένει ατάραχη διότι την οδηγεί ο κυβερνήτης Χριστός. Οι θορυβοποιοί ταράσσονται και νομίζουν ότι ταρακουνούν το σύμπαν.

Αντώνης είπε...

τι φοβάσαι καλέ μου και δεν ανάρτησες το σχόλιό μου;
έτσι θα γίνουμε αετοί της Ορθοδοξίας, κρυπτόμενοι;

Αντώνης