Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Το έθιμο του ΄΄χαρταετού’’ στην Μ.Φ.Η ‘Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ’

Με σύμμαχο τον καλό καιρό τηρήθηκε  το έθιμο του ΄αΤΡΑΕΤΟ﷽﷽﷽ τον καλό καιρό τηρή΄χαρταετού’’ στην Μ.Φ.Η ‘Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ της Χριστιανικής Εστίας Πατρών! Καθώς οι χρυσές ακτίνες του ήλιου έλουζαν το Καμπαναριό του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης, πάνω από αυτό ξεπρόβαλε ο όμορφος χαρταετός ο οποίος υπενθύμισε σε τρόφιμους , προσωπικό, φίλους και γείτονες του ιδρύματος να υψώσουν τα βλέμματά τους στον καταγάλανο και φωτεινό ουρανό  και να δοξάσουν όλοι μαζί τον Κύριο για τον όμορφη μέρα την οποία τους χάρισε για να τους καλωσορίσει στη Σαρακοστή!





Με περίσσιο ζήλο οι τρόφιμοι βοήθησαν στην όμορφη διαδικασία, ενώ αναπολούσαν όλοι παιδικά τους βιώματα με έθιμα και συνήθειες της ημέρας αυτής.
Στιγμή χαράς και ξεκούρασης και για το προσωπικό η εναγώνια προσπάθεια να σηκωθεί όλο και πιο ψηλά ο χαρταετός. Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή και η βοήθεια της γειτονικής οικογένειας του κ. Μαρίνου που με αγάπη αγκάλιασε το ίδρυμα και τους τροφίμους για άλλη μια φορά, με τον ίδιο τον κ. Μαρίνο να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια  στην επιτυχία της διαδικασίας και με την οικογένειά του να μοιράζει όμορφα άνθη στους τροφίμους του Ιδρύματος! Στον προαύλιο χώρο του Ιερού  Ναού συντροφιά στους τροφίμους κράτησε μεταξύ των άλλων και η κ. Ευτυχία Μστ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ κ. Ευτυχγκάλισαν το ι άστορα, ενώ ευχές για  καλό αγώνα και καλή Σαρακοστή έδωσε σε όλους και ο κ. Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Ε.Π.
Η μέρα έκλεισε με το ‘πλούσιο νηστίσιμο’ γεύμα που με αγάπη  οργάνωσε η υποδιευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ευαγγελία Μαυρομμάτη η οποία φρόντισε να υπάρχουν στο τραπέζι όλα εκείνα τα αγαθά που συνθέτουν το α﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τραπελο'γεύτ΄Σαρακοστιανό τραπέζι’. 
Ανδριάνα Τσαγκάρη
Κοινωνική Λειτουργόςε﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ν. Μαρκυμβολια συμβολήκωθεταη




























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την Αγία Σκέπη. Δεν το εγνώριζα. Βέβαια και η απόσταση εως εδώ παίζει σημαντικό ρόλο. Άξιοι οι εμπνευστές και πρωτεργάτες του έργου αυτού.