Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Εντυπωσίασε η εκδήλωση από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδος Η Πόλη και η «Άλωση του Ονείρου»

  Εντυπωσίασε η εκδήλωση από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδος
Η Πόλη και η «Άλωση του Ονείρου»  

Με μία ωραία εκδήλωση που προετοίμασαν εδώ και μήνες οι μαθητές το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδος παρουσίασε  την Ιστορία του Βυζαντίου στις μεγάλες αλλά και τις τελευταίες δραματικές του στιγμές. Η όλη διοργάνωση ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος και υλοποιήθηκε από τις Δ΄,  Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεις του Σχολείου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2017, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδος. 


 Σύντομο χαιρετισμό στην αρχή απηύθυνε ο Διευθυντής του Δημοτικού κ. Αλέξης Γεωργόπουλος, που κάλεσε τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών να συνεχίσουν την δημιουργική συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά τους, για να προσφέρουν το ανάλογο επιτυχημένο αποτέλεσμα στο θέμα της Παιδείας και της Τέχνης.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος, με γενικό τίτλο «Η Άλωση του Ονείρου» ανήκει και αυτή η προσπάθεια του 3ου Δημοτικού να προχωρήσει  στην γνωριμία των μικρών μαθητών με την Ιστορία ενός σημαντικού χώρου του διαχρονικού Ελληνισμού, όπως υπήρξε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Βυζάντιο, με κέντρο την Κωνσταντινούπολη, και απετέλεσε πηγή μετάδοσης του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και του Χριστιανισμού στον τότε γνωστό Κόσμο.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Πολύχρωμα σκηνικά πλαισίωναν την εκδήλωση και παρουσίαζαν τμήματα της περιοχής της Πόλης και την Αγία Σοφία, τον θρυλικό Ναό της Χριστιανοσύνης. Ανάμεσα στα τμήματα που παρουσιαστήκαν ήταν «Σαν τα μάρμαρα της Πόλης», «Του αη Γιωρκού», «Ο Διγενής ψυχορραγεί», «Γιατί, πουλί μου, δεν κελαηδείς;» και «Η Άλωση του Ονείρου» από την θεατρική ομάδα των μαθητών της Ε΄ τάξης, ενώ η χορωδία των μαθητών της Δ΄ Τάξης απέδωσε τα τραγούδια «Έχε γεια πάντα γεια», «Ο Διγενής ψυχομαχεί» και «Κόκκινη Μηλιά».  Χορευτικά παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, όπως ο Χανιώτικος συρτός. Την ενορχήστρωση της όλης εκδηλώσεως επιμελήθηκαν οι Εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου και το κιθαριστικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, υπό την διεύθυνση του Μουσικού κ. Αθανασακόπουλου Γεωργίου.   











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια
Γ.Δ. Μαρκάκης