Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Να σας ζήσει ο Κωνσταντίνος .

 Σήμερα  Κυριακή  21 Μαΐου  το πρωί  στην  Αγία Μαρίνα Πατρών  τελέσαμε  την Βάπτιση  του μικρού  Κωνσταντίνου. Οι γονείς  του παιδιά  της  ενορίας  μας Παναγιώτης και Γεωργία. Ο Παναγιώτης είναι προγραμματιστής και η Γεωργία γιατρός. Δεν θα είχε καμία  αξία αυτά που γράφω κύριε  Κωστόπουλε αν δεν σας έλεγα  ότι ο Παναγιώτης και η Γεωργία  αποφάσισαν  να φύγουν  από την  Πάτρα  για  να  πάνε  να υπηρετήσουν  στην Ικαρία. Διότι  σκέφτηκαν  ότι μέσα  από την εργασία  τους θα  βοηθήσουν  τον συνάνθρωπο τους σε ένα απομακρυσμένο  νησί …
Σήμερα  λοιπόν  ήταν μεγάλη  ευκαιρία  να τιμήσουμε  τα παιδιά  μας. Να τα προβάλλω  ως πρότυπα  σε μία  κοινωνία  που αποφεύγει  κόπους, σε μία  κοινωνία  χωρίς  ιδανικά. Που προβάλλεται  το "ωχ αδελφέ". Η ενορία  μας τους δώρισε  μια εικόνα του  Αγίου Ανδρέου  να θυμούνται την Πόλη μας .  Στην βάπτιση  παραβρέθηκε  και ο  Περιφερειάρχης Δυτικής  Ελλάδας  κ. Απόστολος Κατσιφάρας.
Παναγιώτη και Γεωργία, ευχαριστούμε  για την  προσφορά  σας, για την θυσία  σας. Ευχαριστούμε  που τιμάται την ενορία  μας. Η σκέψη  μου  και η Αγάπη  μου θα σας  συνοδεύουν .
Ο πνευματικός σας  Πατέρας 
π. Παναγιώτης Θωμάς





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τολμηρή απόφαση των νέων αυτών επιστημόνων. Είθε όλα να πάνε κατ΄ ευχήν. Δεν είναι εύκολο να ζεις σε νησί μικρό ιδικά τον χειμώνα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τους νέους αυτούς που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο με εργασία σε δυσπρόσιτο νησί. Μπράβο και σε σας πάτερ διότι με αυτή την χειρονομία δώσατε θάρρος στους φερέλπιδες αυτούς νέους .

Ανώνυμος είπε...

Πάντα στην πρωτοπορία ο π. Παναγιώτης. Βλέπει μακαριά και μπορεί να στοχεύσει. Καλά έκανε και επαίνεσε την γιατρό. Υπάρχουν θέσεις στα νησιά και δεν υπάρχουν γιατροί διότι δεν τους αρέσουν οι δυσκολίες και η προσφορά. Αυτό το ζευγάρι θα πρέπει να επαινεθεί και να στηριχθεί. Ανοίγει δρόμο για να ακολουθούσουν και άλλοι την όμορφη αυτή ενέργεια τους.
Πάτερ μου να σε έχει ο Θεός καλά και τους νέους αυτούς με το μικρό τους Κωνσταντίνο ακόμα καλύτερα

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσει το παιδί και να γίνει καλός Χριστιανός και συγχαρητήρια στους γονείς για την απόφαση που πήραν.