Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρεπεία και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε στην Ιερά και πανσεβασμία Μονή της Ελεούσης η Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο. 
Την Τρίτη 15 Αυγούστου το πρωί εν πληθούση εκκλησία τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.





Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου της Βασίλισσας του Ουρανού και της γης, καθώς και στην προσφορά της για την σωτηρία του κόσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της υπακοής της στο θέλημα του Θεού. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις αρετές με τις οποίες είναι στολισμένη η Υπεραγία Θεοτόκος και προέτρεψε τους πιστούς να ζουν πνευματική ζωή και να αγαπούν τον πνευματικό αγώνα, ο οποίος οδηγεί στην σωτηρία. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ της Ιεράς Μονής. 
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς την Ηγουμένη Γερόντισσα Μακαρία, τις αδελφές της Μονής καθώς και στους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: