Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η Αγια Μαρια η Μαγδαληνη

Η Αγια Μαρια η Μαγδαληνη ειναι μια υπεροχη Αγια που αγαπησε πολυ,για αυτο και ευλογηθηκε πλουσια.Ο Χριστος μας την τιμησε,την δοξασε,την ανεδειξε,την θεραπευσε απο τα παθη της και την ομορφυνε ετι περισσοτερο πνευματικα.
  Τοσο πολυ τιμηηθηκε η Αγια, που αξιωθηκε να δει απο τους πρωτους, τον Κυριο Αναστημενο απο τον ταφο. Και λεω απο τους πρωτους,διοτι συμφωνα με τον Αγιο Γρηγοριο τον Παλαμα,πρωτα η Παναγια μας,ειδε τον υιο της και Θεο μας,Αναστημενο. Η Αγια συμπαρασταθηκε στον φρικτο πονο που περασε η Παναγια,ορωντας τον Χριστο στον Σταυρο. Εκεινη εμεινε διπλα του,οταν ολοι οι μαθητες εγκατελειψαν τον Κυριο. Η αφοσιωση,η αγαπη,η ακεραιοτητα,που εδειξε,αποδεικνυουν το μεγαλειο αυτης της Αγιας και κατ επεκταση το μεγαλειο της γυναικας που αγαπαει αληθινα.

  Η Αγια αποτελει προτυπο για ολες τις γυναικες. Ο Θεος μας εχει πλουτισει το γυναικειο φυλο με πλουσια χαρισματα.Το τιμησε πλουσιοτατα. Σε ολη την εκκλησιαστικη ιστορια,οι γυναικες εχουν παιξει καθοριστικα θετικο ρολο. Στην εποχη μας, δυστυχως,σπανιζουν οι Αγιες γυναικες, οι γυναικες που αφοσιωνονται και αγαπουν γνησια και ατοφια. Εν αντιθεσει πλεοναζουν οι γυναικες που μιμουνται ασχημα παραδειγματα,που το μονο που θελουν ειναι να προκαλουν και να ικανοποιουν το εγω και τις επιθυμιες τους.
  Ας εχουμε ομως την ελπιδα,οτι θα υπαρξουν και στην εποχη μας γυναικες,σαν την Αγια μας,με ανδρειο φρονημα,με ταπεινωση,αληθινη θυσιαστικη αγαπη,ερωτευμενες με τον Χριστο,συμπονετικες προς τον συνανθρωπο.Ποσο μας λειπουν αληθεια τετοιες αρετες,τετοιοι ανθρωποι.Οι γυναικες,οι ευλογημενες αυτες υπαρξεις,μπορουν,αν θελησουν,να τα καταφερουν,μονο προαιρεση χρειαζετε. Μεσα απο την καρδια μου,ευχομαι,να πλημμυρισει η καρδια τους απο ερωτα στον Κυριο,να ειναι προθυμες για Εκεινον να θυσιασουν και να κανουν τα παντα,να τιμησουν, αν εχουν, τον συζηγο τους, να του δειχνουν οτι τον αγαπουν αληθινα,διοτι στο προσωπο του βλεπουν τον ιδιο τον Χριστο,να αναθρεψουν τα παιδια τους με απεραντη στοργη,αγαπη,αλλα και με ανδρειο φρονημα,με λιγα λογια,ευχομαι,να γινουν Αξιες μιμητριες της πολυαγαπημενης μας,θαυματουργης Αγιας, Μαριας της Μαγδαληνης,στην οποια τοσο πολλα χρωσταμε και θα την ευγνωμονουμε απεραντα.Η ευχη της να μας ακολουθει.Αμην.Με πολυ σεβασμο και εν Χριστω αγαπη προς τις γυναικες.

Ενας αναξιος δουλος του Θεου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ...

"Εδωσα μάχη προχθές σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους εκπαιδευτικούς, για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Τό τί μού είπαν δεν λέγεται. Ηταν και ένας θεολόγος, δυστυχώς πού επέμενε. Εφριξα κυριολεκτικά, από την αμάθεια αυτών των ανθρώπων, και την χωρίς ιστορικές βάσεις επιμονή για το πρόσωπο της. Τελικά ποια ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή;"
Ζήκος Β. – Ιωάννινα
---------------------
Αγαπητέ φίλε Ζήκο.
Οφείλουμε να σε συγχαρούμε για την μικρή αυτή σου μάχη. Δυστυχώς, στο πρόσωπο της Μεγάλης αυτής Αγίας της Εκκλησίας μας έχουν γίνει πολλές παρανοήσεις.
Έχουν ασχοληθεί κυρίως άθεοι κοσμικοί συγγραφείς, πού θέλοντας να κτυπήσουν τόν Χριστό στήν ηθική του καί νά τού βρούν αμαρτίες, ίδιοι ακριβώς όπως οί τότε Φαρισαίοι πού τόν σταύρωσαν, κτυπούν στό περιβάλλον του, και μάλιστα σύμφωνα με τά μέτρα ηθικής πού έχουν στην προσωπική ζωή τους...

ΖΕΣΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ, ΣΤΟΥΣ 36.6 Κελσίου,

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ !

Μία άλλη προσωπική μαρτυρία...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:----------
Μαρία η Μαγδαληνή καί η πραγματική ιστορία της...

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/apories/33-maria-i-magdalini-kai-i-pragmatiki-istoria-tis

a-mikros

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τοσες πολλες οι αναρτησεις,τα αρθρα μεγαλα κ μικροτερα,που ειναι αδυνατον να διαβαστουν ολα και ειναι κριμα!

Οποιος αναζητει Τον Θ ε ο ,θα προσπαθησει να βρει ασφαλεις δρομους σωτηριας,μεσα απο Μαρτιριες απο τη Γραφη, απο τα αποφθευματα των αγιων Πατερων κ των αγιων οικ.Συνοδων τους ορους,και σε επαφη με τον πνευματικο του,θα κανει αυτο που μπορει,παραλληλα θα γινει και συνερ γος της Σωτηριας με Τον Θεο κ οχι αιτιος απωλειας του πλησιον.
Θα κριθουμε απο πολλα οπως μου φαινεται.Απο την αγαπη κ την πιστη συν τα εργα,απο την ταπεινωση,απο το οτι δεν μετανοησαμε,απο την ευσπλαχνια,την υπομονη,& απο τα λογια και τον κοπο αναμενοντας το Ελεος Του Θεου.
Και δεν ξερω,μπορει να προσθεσω και αλλα που μου εδωσε ο Θεος να κατανοησω.
Αλλωστε, εχει ειπωθη στην Αγια -μας Γραφη,πως Ο Θεος θελει να σωθουν ΟΛΟΙ και να ερθουν σε επιγνωση αληθειας,ασχετως που ο ασεβης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ τον Κυριο.Τον δικαιο, θα τον ακουσει Ο Θεος..πως να μας φαινεται,πως Ο Θεος γνωριζε την αμετανοησια του Φαραω και σκληρυνε την καρδια του,ωστε να βρεθη κατω απο τα νερα της θαλασσας;Εκει εσταζω και πρεπει να τρεμουμε και με φοβο να προσεχουμε.
Οσο για το ασθενες φυλο,
Ισοτιμια στις αρετες με το καλουμενο ισχυρο εχει δωσει Ο Τριαδικος Θεος
Και η κ ο λ α σ η ομοια λεγει ο αγιος Ιωαννης Δαμασκινος!