Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Εορτή των Αγίων Πάντων στο Μοναστήρι της Τριταίας - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος



Κυριακή των Αγίων Πάντων και πανηγύριζε μεγαλοπρεπώς το ομώνυμο μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών που ευρίσκεται στον πρώην Δήμο Τριταίας. Στον διήμερο εορτασμό, χιλιάδες πιστοί το επισκέφθηκαν από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Το Σάββατο παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός εις τον οποίο κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ενώ συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος και οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Ομπλού.
Ανήμερα, λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Αναφέρθηκε στην ομολογία Πίστεως που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των Αγίων της Εκκλησίας μας και έχει άμεση αναφορά και στην άρση του προσωπικού μας σταυρού. Επισήμανε ότι και σήμερα έχουμε μάρτυρες, αναφέροντας τον μαρτυρικό θάνατο του Τυνησίου που βαπτίσθηκε χριστιανός και οι μουσουλμάνοι τον έσφαξαν. Το εν λόγω γεγονός βιντεοσκοπήθηκε κάνοντας τον γύρω του διαδικτύου.
Συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής π. Αρτέμιο και την λοιπή Αδελφότητα για την πνευματική προσπάθεια που καταβάλει, καθώς, και για το σπουδαίο έργο ανακαινίσεως του μοναστηριού που επιτελεί, με θαυμαστά αποτελέσματα.
Παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθ. Καρπής.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Μεθεόρτιο Εσπερινό μετ΄ Αρτοκλασίας ιερούργησε ο Ηγούμενος π. Αρτέμιος, ενώ χοροστάτησε και ομίλησε στην Ιερά Παράκληση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
  






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αρτέμιος κάνει αγώνα για το μοναστήρι.

Ανώνυμος είπε...

Το μοναστήρι ξαναπήρε ζωή με την έλευση του π. Αρτεμίου.