Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

5 Νοεμβρίου 2012 : Απελευθέρωση Χειμάρας - ΧΕΙΜΑΡΑ 1912-2012 : ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΑΒΟΙ

5 Νοεμβρίου 2012 : Απελευθέρωση Χειμάρας
ΧΕΙΜΑΡΑ 1912-2012 : ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΑΒΟΙ


Φωτογραφίες από την εορταστική εκδήλωση στη Χειμάρα για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της από τον Σπυρομήλιο (5.11.1912).
Το Σάββατο 27.10.2012 στον Ι. Ναό Αγ. Πάντων Χειμάρας μετά την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εψάλη Δοξολογία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων στην Απελευθέρωση του 1912 και στο Έπος του 1940.
Στη Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος πλαισιούμενος από τους π. Κωνσταντίνο και Αναστάσιο Γκοτσόπουλο (από Πάτρα) και τους εκεί πρεσβυτέρους π. Ιωάννη και π. Ευθύμιο.
Στη συνέχεια τα παιδιά του Σχολείου παρουσίασαν εορταστική εκδήλωση και ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων στο σπίτι του Σπυρομήλιου.
Εκ μέρους της ΣΦΕΒΑ κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος Ε.Ε. Ιωαννίνων κ. Χρύσανθος Σιχλιμοίρης.
Στη Χειμάρα βρέθηκαν από την Πάτρα οι π. Κωνσταντίνος και Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος και οι δύο μικροί Νικόλαος και Κοσμάς–Σεβαστιανός Γκοτσόπουλος.














 
Στον τάφο του Αριστοτέλη Γκούμα,
που τον δολοφόνησαν το 2010, επειδή μίλαγε ελληνικά...







8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άλλη Ελλάδα τιμά τους ήρωες με σεμνές εορτές γεμάτες Ελλάδα.
Η Ελλάδα τιμά τις επετείους με την αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

Σκλάβοι μήπως είμαστε εμείς και ελεύθεροι αυτοί;

Ανώνυμος είπε...

Σε θυμάμαι Κωστόπουλε που έκανες εκπομπή για τα θέματα τα εθνικά στο σταθμό της μητρόπολης. Μίλαγε με πάθος και ενθουσιασμό για την Βόρεια Ήπειρο. Τώρα δεν σε βλέπω να πηγαίνεις στα μέρη εκείνα όπως τον πρώτο καιρό. Ούτε την εκπομπή κάνεις. Στο κείμενο είδα συναγωνιστές σου της εποχής εκείνης να συνεχίζουν την παρουσία τους. να πω το κάθε πέρσι και καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος πρωτοπόρος στους αγώνες. Να τον έχει ο Θεός καλά.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω και τα μικρά Γκοτσοπουλάκια μυούνται στους εθνικούς αγώνες.
Μπράβο τους.

Ανώνυμος είπε...

Το φωτογραφικό αυτό ρεπορτάζ λέει πολλά σε όλους μας. δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από το ζήτω η Ελλάδα μας και ο Ελληνισμός όπου γης.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ φωτογραφίες μου θύμισαν παλιές όμορφες εποχές. Τώρα δεν τις βλέπεις στην Ελλάδα. Μου φρεσκάρισε την μνήμη παλιών όμορφων στιγμών της ζωής μου στο χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Η ψυχή δεν είναι σκλαβωμένη. Την έχει κατάκτηση η αιώνια Ελλάδα.